Küçük kılcal damar çatlaması neden olur?

İçindekiler:

  1. Küçük kılcal damar çatlaması neden olur?
  2. Bacakta kılcal damar patlarsa ne olur?
  3. Varis patlamasında ne olur?
  4. Varis patlamasi tehlikeli midir?
  5. Varis hastaları kan sulandırıcı kullanabilir mi?

Küçük kılcal damar çatlaması neden olur?

Genetik faktörler, hamilelik, cilt yaşlanması, güneşe maruz kalma, ani kilo alımları, dar kıyafetler ve sıkı çoraplar tercih etmek, gereğinden az sıvı tüketmek kılcal damar oluşumunun bazı sebepleridir. Ancak kılcal damarların neden oluştuğu kesin olarak belirlenememektedir.

Bacakta kılcal damar patlarsa ne olur?

Bacaktaki kılcal damarların çatlaması, genişlemesi ya da daralması sonucunda bacaktaki deri üzerinde kızarıklık ve kırmızı çizgilerin oluşumu gözlemlenir. Kılcal damarların şekil bozukluğu nedeniyle, akan kan doku arasında toplanarak ödemleri oluşur.

Varis patlamasında ne olur?

Bu incelme bazen o kadar ilerler ki, varisler cildin üzerine pörtlemiş gibi görünür ve patlamaya hazır hale gelmiştir, adeta cilt dokusu yok olmuştur. İşte bu varisler patlamaya, kanamaya adaydırlar. Kendiliğinden veya kaşıma ile , bir yere çarpma ile bu varislerde dışarı doğru kanamalar meydana gelir.

Varis patlamasi tehlikeli midir?

Damarın patlamasıdır. Özellikle uykuda olursa son derece tehlikeli ve riskli sonuçlar ortaya çıkabilir. Kanama 15-20 dakikada hayati tehlike doğurarak kan kaybına sebep olabilir.

Varis hastaları kan sulandırıcı kullanabilir mi?

2. Kan sulandırıcı ilaçlarınızı kesiniz: Özellikle büyük varis tedavilerinde, aspirin, plavix, coumadin gibi kan sulandırıcı ilaçların yaklaşık bir hafta önceden kesilmesi gerekir. Ancak, bu ilaçların alınması mutlaka gerekliyse, tedavi gününe kadar vereceğimiz bazı iğneleri kullanabilirsiniz.