Kas hastalığı olanlar ehliyet alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Kas hastalığı olanlar ehliyet alabilir mi?
  2. Depresyon hastaları ehliyet alabilir mi?
  3. Hangi göz hastalığı olanlar ehliyet alamaz?
  4. Engelli ehliyetini kimler alabilir?
  5. Kronik böbrek yetmezliği ehliyet alabilir mi?
  6. Sürücü olamaz raporu iptal edilir mi?
  7. Engelli ehliyeti almak için nereye başvurulur?
  8. Engelli ehliyeti nereden alınıyor?

Kas hastalığı olanlar ehliyet alabilir mi?

5- Kas hastalıklarından myopati ve progresif muskuler distrofisi, myotonisi ve kas-sinir kavşak hastalıkları olan şahıslardan trafik güvenliğini engelleyecek şekilde olanlara sürücü belgesi verilmez.

Depresyon hastaları ehliyet alabilir mi?

İkiuçlu mani, ikiuçlu depresyon, major depresyon durumlarında da hastanın durumuna göre akut dönemlerde sürücü belgesi alınır. Subakut ve remisyon durumlarında sürücü belgesi kontrol muayeneleri koşuluyla geri verilir.

Hangi göz hastalığı olanlar ehliyet alamaz?

1) Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan (sağ göz 0.5 ve sol göz 0.5) sürücü belgesi alamaz.

Engelli ehliyetini kimler alabilir?

H sınıfı ehliyet sahibi olabilmek için 17 yaşını doldurmuş olmak ve en az ilkokul mezunu olmak gerekir. Ehliyet için, sağlık kurumlarından H sınıfı sürücü olabilir raporu alabilmesi ve sürücü belgesi almasına engel teşkil edecek bir sabıka kaydına sahip olmaması gerekir.

Kronik böbrek yetmezliği ehliyet alabilir mi?

Organ yetmezliği Hayati önemi haiz organlarında dekompanse yetmezliği olanlara sürücü belgesi verilmeyecek. Büyük organ nakli geçirmiş olanlara veya kronik böbrek yetmezliği olup diyaliz tedavisi görenlere, ilgili uzmanın görüşü alınmak suretiyle sürücü belgesi verilecek.

Sürücü olamaz raporu iptal edilir mi?

Sürücü raporu sorgulama ekranında, iptal edilmek istenen raporun yanında bulunan “Tümünü İptal Et” butonuna tıklanarak, aile hekimi ile uzman hekim tarafından oluşturulan raporların tamamı iptal edilebilir.

Engelli ehliyeti almak için nereye başvurulur?

Direksiyon Eğitimi ve Direksiyon Sınavı otomatik vitesli ve engel durumunuza göre özel tertibatlı araçla yapılmaktadır. B Engelli Sürücü Belgesi Sağlık raporu almak için Aile hekiminize müracaat edilmelidir, Aile hekiminiz Engelli Sürücü belgesi alabileceğinize kanaat getirirse sizi İl Sağlık Komisyonuna sevkedecektir.

Engelli ehliyeti nereden alınıyor?

Yönetmeliğin değişmesi ile birlikte öncelikli olarak ehliyet almak ya da güncellemek isteyen sürücü adaylarının Sürücü Beyan Formunu doldurup tercih ettikleri sağlık kuruluşuna başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Engel durumuna göre başvuran vatandaşlar hastanelerin ilgili branşlarına sevk edilir.