Muhakkik görevlendirmesini kim yapar?
İçindekiler:
- Muhakkik görevlendirmesini kim yapar?
- Muhakkik görüş nedir?
- Disiplin Soruşturmasi ne zaman tamamlanmış sayılır?
- Ek is yapan memur ne ceza alır?
- Memur disiplin hukukuna hakim olan başlıca ilkeler nelerdir?
- Memur adli ceza alırsa ne olur?
- Sabıka kaydı olan devlet memuru olabilir mi?
- Devlet memurluğu hangi durumlarda sona erer?
- Emeklilik memurluğu sona erdirir mi?
- 657 sayılı Kanun 4 B maddesi nedir?
- 657 4B kadrosu nedir?
- 4 B sözleşmeli memur nedir?
- 657 idari izin nedir?
Muhakkik görevlendirmesini kim yapar?
Kamu yönetimi alanında yapılan uygulamalarda, muhtelif yollarla gelen iddiaların, şikâyetlerin doğru olup olmadığının, gerçeğin ne olduğunun incelenmesi için yapılan çalışmalara/araştırmalara tahkikat, bunun için görevlendirilen müfettiş/kontrolör dışında kalan kamu personeline de “muhakkik” denilmektedir.
Muhakkik görüş nedir?
muhakkik: disiplin amirleri tarafından inceleme ve soruşturma yapmak amacıyla görevlendirilen memurdur.
Disiplin Soruşturmasi ne zaman tamamlanmış sayılır?
Karar Süresi (657 sayılı Kanun Madde-128) : 15 (on beş) gün içinde tevdi edilir. Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren 30 (otuz) gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir. tevdiinden itibaren azami altı ay içinde bu kurulca, karara bağlanır.
Ek is yapan memur ne ceza alır?
Bu cezai müeyyideleri özetlemek gerekirse:657 Sayılı Kanunun 125 inci maddesinde; Ticaret yapmak veya Devlet Memurlarına yasaklanan faaliyetlerde bulunmanın kademe ilerlemesini durdurma cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır.
Memur disiplin hukukuna hakim olan başlıca ilkeler nelerdir?
1982 Anayasası, kamu personeli disiplin hukuku bakımından üç temel ilke öngörmektedir: Kanunilik ilkesi, savunma hakkı ve yargı yolu güvencesi. Disiplin mevzuatında idareye geniş ölçüde takdir yetkisi tanıyan, belki pek çoğu hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmayan disiplin suçu kategorisi bulunmaktadır.
Memur adli ceza alırsa ne olur?
Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer. Mahkum olunan 1 yıl hapis cezası adli para cezasına çevrildiği takdirde memuriyet engeli ortadan kalkar.
Sabıka kaydı olan devlet memuru olabilir mi?
Öncelikle maddenin 5 fıkrası devlet memuru olmaya engel olan suçları sınırlı sayıda saymıştır. ... Bunun anlamı şahısların sabıkası olsa bile eğer bu fıkra içerisinde belirtilen suçlardan birini işlememişse sabıkalı olması memuriyete engel teşkil etmeyecektir.
Devlet memurluğu hangi durumlarda sona erer?
MADDE 98. — Devlet memurlarının : a) Bu kanunun hükümlerine göre memurluktan çıkarılması; b) Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi; c) Memurluktan çekilmesi, ç) İstek, yaş haddi, malûllük ve sicil ...
Emeklilik memurluğu sona erdirir mi?
IV- Emeklilik Emeklilik memurluğu sona erdiren bir diğer sebeptir. Memur 5434 ve 5510 sayılı yasaya göre emeklilik hakkını elde ettiği zaman emekliye ayrılır. Emekliye ayrılan memura peşin olarak ödenen aylık geri istenmez.
657 sayılı Kanun 4 B maddesi nedir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinde, "Sözleşmeli personel: Kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ...
657 4B kadrosu nedir?
Biraz daha detaylı anlatacak olursak; SGK memurları kapsayan güvenlik kurumudur. 4B statüsünde, mesleğini icra eden kişi Bağ-Kur'a prim ödeyerek güvenliğini sağlama alan, sözleşmeli işlerde ya da kendi adına kurduğu işlerde çalışır. ... 4A'lılar iş garantisi bulunan klasik devlet memurlarını kapsıyor.
4 B sözleşmeli memur nedir?
657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu 4/B madde uyarınca; “Kalkınma planı, yıllık program, iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi aynı zamanda işlerliği için şart olan, istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici ...
657 idari izin nedir?
İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. ... Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır.
Ayrıca okuyun
- Mülazım ne demek tarih?
- Ameliyat bitince hasta nasıl uyandırılır?
- Çavdar Obası Ural Bey nasıl öldü?
- Sivil toplum kuruluşları nelerdir örnekler?
- Kuklayı ilk kim bulmuştur?
- Tutumlu olmak nedir 3 sınıf?
- Kütlece derişim nasıl bulunur?
- Tema'nın çalışmaları çevre bilincinin gelişmesi açısından ne gibi?
- Istanbulda kaç tane üniversite var?
- Psikolojide bencillik nedir?
Ilgileneceksin
- Çerçeve anayasa hangisi?
- At emzirir mi?
- Ibni Haldun Ümran ne demek?
- Çoçuk aşılama nasıl yapılır?
- MEB bursları ne zaman yatacak 2020?
- Saatte neden akrep ve yelkovan denmiş?
- Vatan yolunda kime ait?
- F kaç C eder?
- Mide fiziksel sindirim yapar mı?
- Akdeniz ve Ege kıyılarında deniz turizminin gelişmesinin nedeni nedir?