Dini nikah abdestsiz olur mu?

İçindekiler:

  1. Dini nikah abdestsiz olur mu?
  2. İmam nikahı nasıl kıyılır neler sorulur?
  3. Dini nikah şahitleri kimler olabilir?
  4. Adetliyken imam nikahı için abdest alınır mi?
  5. Imam nikahı nasıl kıyılır hoca ne sorar?

Dini nikah abdestsiz olur mu?

Nikah akdinin geçerlilik ve sıhhat şartları arasında abdestli olmak gibi bir durum yoktur. Dolayısıyla abdestsiz olma hali nikaha zarar vermez. Ancak müslümanın her zaman abdestli olması güzel ve sevaptır.

İmam nikahı nasıl kıyılır neler sorulur?

İmam, evlenecek kişilerin, şahitlerin isimlerini, anne/baba isimlerini bir kağıda yazar. Kuran'dan ilgili ayet ve hadisler okur. Önce kadına, sonra erkeğe üçer defa "bu kadını/erkeği kabul ettin mi" diye sorar. Şahitlerin huzurunda bu nikahı gerçekleştirir.

Dini nikah şahitleri kimler olabilir?

İmam nikahı Müslümanların üzerine vazifedir. ... Aklı başında, Müslüman şahitler olmadan imam nikahı kıyılamaz. Müslüman iki erkek veya Müslüman 2 kadının şahit olması gerekmektedir. Delilerin ve çocukların şahitlikleri kabul olmaz.

Adetliyken imam nikahı için abdest alınır mi?

Nikah akdi esnasında hükmi kirlilik sayılan; hayız, cünüplük ve abdestsizlikten temiz olmak nikahın geçerli olması için şart değildir. Bu nedenle adetli iken kıyılan nikah geçerlidir.

Imam nikahı nasıl kıyılır hoca ne sorar?

Mehir tespit edildikten sonra hoca oturacak ve iki şahidin huzurunda imam nikahını kıymaya başlayacak. Hoca önce kadına adını soracak, babasının adını soracak daha sonra hoca bu sefer erkeğe adını soracak, babasının adını soracak.