Şanzıman sesini ne keser?

İçindekiler:

  1. Şanzıman sesini ne keser?
  2. Şanzıman arızası neden olur?
  3. Otomatik şanzıman arızası neden olur?
  4. Şanzıman beyni neden arızalanır?

Şanzıman sesini ne keser?

Çoğu şanzıman sesi, basit bir yağ değişimi ile kesilebilir. Yağ değişimi ile ilgili bilmeniz gereken; eğer otomatik şanzıman yağını uzun bir süre değiştirmediyseniz, yağı değiştirikten sonra şanzımanda kısa süreliğine ufak sorunlar yaşayabilirsiniz. Bunun nedeni, yeni sıvının eski sıvıdan daha farklı şekilde akmasıdır.

Şanzıman arızası neden olur?

Görüldüğü üzere otomatik şanzıman neden bozulur sorusunun büyük ölçüde sürücünün dikkatsizliğinden veya kullanım hatalarında ısrar etmekten kaynaklanmaktadır. Ayrıca aracanızla bir kaza yapmanız halinde sarsıntının yüksek olması nedeniyle şanzıman zarar görebilir.

Otomatik şanzıman arızası neden olur?

Otomatik Şanzıman Arızasına Neden Olan Hatalar Vites tuşuna basmadan yapılmaya çalışılan vites geçişlerinin şanzıman kutusu içindeki parçaları zorlaması. Araç bakımlarında şanzımana ve araca uygun olmayan parçalarla yapılan değişimler. Otomatik şanzıman bakımının düzenli olarak yaptırılmaması.

Şanzıman beyni neden arızalanır?

Şanzıman beyninin arızalanmasına sebep olan en önemli etkenlerin başında yanlış kullanılan yağlar gelmektedir. Kullanılan yağ araca ve modeline uygun olmadığında zaman içerisinde oksidasyon bozukluklarına yol açmaktadır. Bu da şanzıman beynine zarar verebilmektedir.