Kükürt bitkilere nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Kükürt bitkilere nasıl uygulanır?
  2. Üzüme kükürt ne zaman verilir?
  3. Fidan Dip Kurdu ile etkin mücadele nedir?
  4. Tahta kurdu nasıl olur?

Kükürt bitkilere nasıl uygulanır?

Tarlaya serpme olarak verilecek kükürdün kolay uygulanabilmesi açısından tarla toprağı ile karıştırılmalı ve daha sonra serpme veya bant (çizi) halinde verilmelidir. Kükürdün ilk gübre ile birlikte verilmesinde bir sakınca yoktur.

Üzüme kükürt ne zaman verilir?

Kükürt, üzüm bağları için ilkbahar aylarının başlarında uygulaması yapılmalıdır. Toprağın kükürte ihtiyaç duyup duymadığı ise toprak analizleri soncunda meydana çıkar. Ayrıca toz ya da sıvı kükürt uygulaması yapraklardan yapıldığı zaman asmalada yaygın olarak görülen külleme hastalığına da engellemektedir.

Fidan Dip Kurdu ile etkin mücadele nedir?

Capsanem ile etkin bir mücadele için ilk uygulama, larvaların aktif hale geçtiği Nisan-Mayıs aylarında, yani ergin dönemine geçmeden önce topraktan sulama yoluyla kök bölgesine yapılmalıdır. Meyve bahçelerinde bir kaç adet Fidan Dip Kurdu zararlısının görülmesi bile tüm bahçede uygulama yapılmasını gerektirir.

Tahta kurdu nasıl olur?

Çiftleşme sonrası dişiler odunların çatlak ve yarıklarına, pürüzlü yüzeylere ve kendilerinin çıkış delikleri içine yumurtalarını bırakırlar. Yumurtadan çıkan larvalar da kısa bir süre yer değiştirip, en uygun yeri bulunca odunun içine girerler. Larvalar, 4-5 hafta kendilerine buldukları yerde afiyetle beslenebilirler.