MYP ile yatay geçiş nedir?

İçindekiler:

  1. MYP ile yatay geçiş nedir?
  2. Merkezi yerleştirme puanı ile geçiş nedir?
  3. Yatay geçiş için ne yapmak gerekir?
  4. Merkezi puanla yatay geçişte ortalama Önemli mi?
  5. Yatay geçiş için en az kaç ortalama gerekir?

MYP ile yatay geçiş nedir?

Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (MYP), yatay geçiş yönetmeliğine 2013 yılında ek madde-1 olarak getirilmiş bir sistemdir. ... Ortalama ile yatay geçiş, yıl içindeki ortalamanızı dikkate alarak farklı bir üniversitede aynı bölüme geçiş yapma imkanı tanıyan bir sistemdir.

Merkezi yerleştirme puanı ile geçiş nedir?

Merkezi Yerleştirme Puanı yatay geçiş işlemlerinde önemlidir ve öğrencinin istediği yere geçmesini sağlar. Buna göre; yerleştiği bölüm ya da okulda bir gelecek göremeyen ve bu bölümü okumakta zorlanan öğrenciler farklı okul veya bölüme geçmek için Merkezi Yerleştirme Puanı'ndan faydalanabilirler.

Yatay geçiş için ne yapmak gerekir?

Öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 80 olması gerekir ya da öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

Merkezi puanla yatay geçişte ortalama Önemli mi?

Merkezi yatay geçiş yapılabilmesi için herhangi bir sınıf ya da ortalama şartı yoktur. Daha önce merkezi yerleştirme yapmamış herkes, puanının yettiği bir üniversite için bu sistem aracılığıyla dönem başlamadan önce geçiş yapabilir.

Yatay geçiş için en az kaç ortalama gerekir?

Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile yatay geçişte her üniversitenin farklı taban ortalaması şartı bulunmaktadır. Yatay Geçişte ortalamanızın 100 üzerinden değerlendirme yapılan üniversitelerde en az 60; 4.00'lük sistemde değerlendirme yapılan üniversitelerde ise en az 2.00 olmak zorundadır.