Taviz ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Taviz ne anlama gelir?
  2. Ozan kelimesinin eş anlamlısı nedir Eodev?
  3. Kitap kelimesinin eş anlamlısı var mı?
  4. Öykü kelimesinin eş anlamlısı var mı?
  5. Akraba kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Hısım ve akraba eş anlamlı mı?
  7. Akrabalar ne demek?

Taviz ne anlama gelir?

TÂVİZ. 1. Bir uzlaşma noktası bulabilmek için hak, istek ve iddialarından karşı taraf yararına vazgeçme, ödün: Gāliplerin yenilen milletlere hiçbir tâviz vermeyecekleri hissediliyordu (Hâlide E.

Ozan kelimesinin eş anlamlısı nedir Eodev?

Ozan kelimesinin eş anlamlısı Şairdir.

Kitap kelimesinin eş anlamlısı var mı?

Kitap sözcüğünün 4 adet eş anlamı nedir karşılığı bulunmaktadır. ... Kitap sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler eser, işaret, iz ve yapıt sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Öykü kelimesinin eş anlamlısı var mı?

Öykü kelimesi TDK sözlüğünde ayrıntıları ile birlikte anlatılan bir olay anlamına gelmektedir. ... Öykü kelimesinin eş anlamlı olan kelimesi hikaye kelimesidir.

Akraba kelimesinin eş anlamı nedir?

Akraba sözcüğünün eş anlamlı kelimesi hısım sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Hısım ve akraba eş anlamlı mı?

Hısım akraba ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Hısım akraba sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler aile ve sülale sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Akrabalar ne demek?

Akrabalık, bireyleri, kan bağları, evlilik ya da evlat edinme yoluyla birbirine bağlayan bir ilişkidir. Akrabalık ilişkilerinde, tanım gereği evlilik ve aile söz konusu olsa da, bu kurumlardan çok daha geniş kapsamlıdır. ... Akraba kelimesi Arapça olup karip (yakın) kelimesiyle aynı kökten türemiştir. 'Yakınlar' demektir.