Lisede sınıf geçme nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Lisede sınıf geçme nasıl hesaplanır?
  2. 2020 2021 9 sınıfta kalma var mı?
  3. Bu sene 9 sınıf geçme nasıl olacak?
  4. Bu yıl sınıfta kalma olacak mı?
  5. Lisede 4 zayıfla geçilir mi?

Lisede sınıf geçme nasıl hesaplanır?

Ortalama hesaplanırken notlar toplanır ve not sayısına bölünerek hesaplanmış olur. Yani öğrencinin her bir ders için ayrı ayrı hesaplanan ağırlıklı puanlarının toplamının, toplam ders saatine bölünmesiyle elde edilen ortalama puanıdır.

2020 2021 9 sınıfta kalma var mı?

LİSEDE SINIFTA KALMA VAR MI? Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için 2020-2021 eğitim ve öğretim yılıyla sınırlı olmak kaydıyla devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarına kalma kuralı uygulanmayacak.

Bu sene 9 sınıf geçme nasıl olacak?

Her iki döneme ait hiç yazılı sınav ya da performans, proje notu olmayanların velileri aranarak, ikinci dönem sınavlarına girmeleri istenecek. Sınava girmeyenler tüm derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. Yıl sonu başarı puanı 50'nin altında olan hazırlık öğrencileri de sorumlu olarak 9. sınıfa geçebilecek.

Bu yıl sınıfta kalma olacak mı?

2021-2022 eğitim öğretim döneminde liselerde sınıfta kalma uygulaması olacak. Yüz yüze eğitimde kararlı olduğunu açıklayan MEB, lisede devam zorunluluğu bulunduğunun altını çizdi.

Lisede 4 zayıfla geçilir mi?

Bir öğrenci en fazla 3 zayıfla sınıfını geçebilmektedir. Bütün derslerin ağırlıklı ortalaması 50 puanın üzerinde olan öğrenci ise kaç zayıfı olursa olsun sınıfını doğrudan geçmektedir.