Ürkmek ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Ürkmek ne demek TDK?
  2. Sergi ne anlama gelir?
  3. Cicili bicili ne anlama gelir?
  4. Sergi Türkçe mi?
  5. Iliştirmek ne demek?
  6. Bulanık kelimesinin anlamı nedir?
  7. Sergi ne demek TDK?
  8. Sergi kelimesinin kökü nedir?
  9. Ticari sergi nedir?
  10. Interaktif müze nedir?
  11. Interaktif olarak ne demek?
  12. Hesaptan aktarım interaktif ne demek?
  13. Interaktif ne demek cümle içinde kullanımı?
  14. Interaktif hikaye ne demek?
  15. Bükü ne demek TDK?
  16. Interaktif televizyon sistemi nedir?
  17. Interaktif katılım ne demek?
  18. Interaktif video ne demek?
  19. Interaktif oyun ne demek?
  20. Interaktif tasarım ne demek?
  21. Kullanıcı dostu kavramı ilk kez hangi dönemde ortaya çıkmıştır?
  22. Interaktif medya tasarımı nedir?
  23. Etkileşimli Tasarım Nedir?

Ürkmek ne demek TDK?

ürkmek, -er Bir şeyden korkup sıçramak, tevahhuş etmek: “Gölgesinden ürkmüş bir Arap atı gibi şahlandı.” -Ö. Seyfettin. 2. Şaşkınlık ve korku duymak: “Birisi merdivenlerden biraz hızlı inip çıktığı zaman biz de ürküyorduk.” -R. N. Güntekin.

Sergi ne anlama gelir?

1. Alıcının görmesi, seçmesi için dizilmiş şeylerin tümü ve bu nesnelerin serildiği yer; yaygı, kilim. 2. Halkın gezip görmesi, tanıması için uygun biçimde yerleştirilmiş ürünlerin,sanat yapıtlarının tümü.

Cicili bicili ne anlama gelir?

cicili bicili anlamı sf. Göze çarpan süslerle bezenmiş, süslü: Cicili bicili bir giysi.

Sergi Türkçe mi?

Türkçe karşılığı "sergi"dir.

Iliştirmek ne demek?

Bağlamak, tutturmak, eğreti takmak, hafifçe tutturmak. Apoşi dolduktan sonra kopardığı süngerleri bıçağının kuşağı arasına iliştirdi. Attach. To be fastened lightly.

Bulanık kelimesinin anlamı nedir?

Bulutlu, kapalı (hava). Açık seçik görünmeyen, net olmayan.

Sergi ne demek TDK?

a. 1. Halkın gezip görmesi, tanıması için uygun biçimde yerleştirilmiş ürünlerin, sanat eserlerinin tümü: “Resim, heykel, seramik, el işleri sergisi ne olursa gidiyorum.” -H. ... Taner.

Sergi kelimesinin kökü nedir?

Sergi kelimesinin kökü ser- kelimesidir. Evet yeni bir kelime türediği için yapım ekidir.

Ticari sergi nedir?

Ticari sergiler ise belirli iş amaçları ile yola çıkılan etkinliklerdir. Bu sergilerde üreticiler veya tedarikçiler, ürünlerinin satışını yapmak, potansiyel müşterilerine ulaşmak gibi amaçlar güderler. Bu bakımdan ticari sergiler, tüketici sergilerinden ayrılmaktadır. Fuarların ise çok çeşitli biçimleri vardır.

Interaktif müze nedir?

İnteraktif müzeler insanların dokunarak, objeleri büyültüp küçülterek veya döndürerek ince ayrıntısına kadar inceleyip, o çağın içerisinde gezinti yaparak gerektiğinde geçmiş çağlardaki bir köyde ya da orada yaşamış insanlarla fotoğraf çektirerek ziyaretçilerin o çağda yaşarcasına gezme dokunma imkanı sunmaktadır.

Interaktif olarak ne demek?

İnteraktif, yanıt verme kavramına benzer ve bir mesajın geçmiş mesajlara bağlılık derecesinin ve aralarındaki ilişkinin belirlendiği bir iletişim sürecidir. İletişim terimi dışında, birbirlerini karşılıklı olarak etkileyen nesneler için de kullanılır.

Hesaptan aktarım interaktif ne demek?

İnteraktif Bankacılık, müşterilerimize para çekme dışındaki her türlü bankacılık işlemlerini şubeye gitmeksizin, evden veya iş yerinden yorulmadan, zahmetsizce yapabilme olanağını sağlayan bir hizmetimizdir.

Interaktif ne demek cümle içinde kullanımı?

interaktif, birbirleriyle etkileşimi sağlayarak aktif bir şekilde iletişim halinde olan demektir. “Markalar, tüketicilerin dikkatini çekmek ve etkileşimi sağlamak için Instagram'da interaktif anketler yapıyorlar.

Interaktif hikaye ne demek?

İnteraktif hikaye nedir? İnteraktif bir hikayede, okur hikayenin nasıl devam edeceğini kendisi seçer. Okurken birtakım kararlar alırsın. Hikayenin nereye gideceği bu kararlara bağlıdır.

Bükü ne demek TDK?

Bir derinin cilt yüzü cilt yüzüne bakacak şekilde katlanması sonucu oluşan kırışıklık.

Interaktif televizyon sistemi nedir?

İnteraktif TV Nedir? Etkileşimli televizyon (ITV veya iTV olarak da bilinir), geleneksel TV teknolojisine veri hizmetleri ekleyerek bir medya yakınsama biçimidir.

Interaktif katılım ne demek?

İnteraktivite yani interaktif iletişim, şahısların birbirleriyle olan ilişkilerinde katılımına ve müdahalesine fırsat verecek şekilde yapılandırılmasıdır. İnteraktivite yani interaktif iletişim, şahısların birbirleriyle olan ilişkilerinde katılımına ve müdahalesine fırsat verecek şekilde yapılandırılmasıdır.

Interaktif video ne demek?

İnteraktif video kullanıcının videonun üzerindeki seçenekler ile videoyu yönlendirdiği bir video türüdür. GmPly'de bu türün en son ve en gelişmiş örneğidir. GmPly'in özelliklerini görmek için hemen buraya tıklayabilir veya hemen interaktif video demolarını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Interaktif oyun ne demek?

İnteraktif bir oyunu rol yapma ya da iş ile karıştırmayın. İlk varyantta, belirli roller ve durumlar herkese verilir, ikincisi ise ticari beceriler ve pazarlık becerileri geliştirmeyi amaçlar. İnteraktif oyunlar, sırayla, başkalarıyla tamamen farklı yapıcı bir iletişim öğretir.

Interaktif tasarım ne demek?

Etkileşimli web tasarımı, daha benzersiz ve kullanıcı dostu bir site yapmak, mümkün olduğunca interaktif web siteleri tasarımı ve yaratma sürecidir. ... Bu, bir web sitesinin kullanıcı, kolayca bir web sitesinde çeşitli sayfaları ve menülerde gezinmek gerekir anlamına gelir.

Kullanıcı dostu kavramı ilk kez hangi dönemde ortaya çıkmıştır?

1945'te Vannevar Bush'un teorik analog bilgisayar fikrini (MEMEX: memory extender) ortaya atmasından sonra Shackel İBE alanında görülen ilk çalışmaları gerçekleştirmiştir [2]. “International Journal of Man-Machine Studies” adlı süreli yayın 1969 yılında kurulmuş, 1970'li yıllarda “kullanıcı dostu” (user-friendliness) ...

Interaktif medya tasarımı nedir?

Özetle denebilir ki, interaktif media tasarımı, ne tek başına sinema, fotograf, grafik tasarımı ne de endüstri tasarımı, bilgisayar mühendisliği ya da mimarlığın bir üst uzmanlık koludur. Ancak tüm bu alanlardaki deneyim ve birikimin, iki ya da üç boyutlu ortamda bütünleşik olarak kullanıldığı bir tasarım türüdür.

Etkileşimli Tasarım Nedir?

Etkileşim tasarımı basitçe, kullanıcılar ve ürünler arasındaki etkileşimin tasarımıdır. Etkileşim tasarımının amacı, kullanıcının hedeflerine mümkün olan en iyi şekilde ulaşmasını sağlayan ürünler yaratmaktır.