Polis mesleği nasıl bir meslektir?

İçindekiler:

  1. Polis mesleği nasıl bir meslektir?
  2. Polislik saygın bir meslek mi?
  3. Polislerin çalışma saatleri nelerdir?
  4. Polislik hangi bolumden alıyor?
  5. Polislerin izinleri nasıl oluyor?

Polis mesleği nasıl bir meslektir?

Vatandaşların canını, malını ve namusunu korumaya çalışan polis memurlarının görevleri şöyle özetlenebilir; Suçun işlenmesine veya işlenen suçun tekrarlanmasına engel olur, ... Devlete karşı suç işleme eğiliminde olanları izler, suç kanıtlarını belirler ve suçluları yakalar.

Polislik saygın bir meslek mi?

Polislik, pek çok insanın hayallerini süsleyen saygın meslekler arasında yer alıyor. ... Polislik, hem kazancı ile hem de sosyal hakları ile dikkat çeken bir meslek grubudur.

Polislerin çalışma saatleri nelerdir?

Çünkü EGM resmi bir kurum olduğu için çalışma saatleri de resmi kurumların yönetmeliklerine göre belirlenmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı tüm il ve ilçe merkezlerinde kurumun hizmeti hafta içi her gün saat 08.30 ile 17.00 arası faaliyet göstermektedir.

Polislik hangi bolumden alıyor?

Lise mezunları, 2 yıllık ön lisans mezunları ve 4 yıllık lisans mezunları gereken şartları yerine getirdiği halde polis olabiliyor. Fakat eğitim seviyeniz ne kadar yüksek olursa polis olarak atanma şansınız da o kadar artar. Çünkü lisans mezunları tüm alımlara başvuru yapabiliyor.

Polislerin izinleri nasıl oluyor?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 102. Maddesine göre; Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar olanlar için 20 gün, hizmeti 10 yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok 2'şer gün eklenebilir.