KPSS P9 nedir?

İçindekiler:

  1. KPSS P9 nedir?
  2. Uluslararası ilişkiler kpss hangi puan türü?
  3. KPSS 49 puan türü nedir?
  4. P9 hangi puan türü?
  5. Uluslararası ilişkiler mezun olunca ne yapar?
  6. KPSS P ler ne demek?

KPSS P9 nedir?

KPSS P9 puan türü kamu kurumlarında yer alan A Grubu kariyer meslek olarak nitelendirilen kadrolara girmek isteyen adaylar için düzenlenen KPSS Lisans oturumu ile KPSS A Grubu oturumunda yer alan testlerin farklı oranlarda etkilediği bir puan türüdür.

Uluslararası ilişkiler kpss hangi puan türü?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, uzman yardımcısı alırken, hukuk bölümü mezunu adaylar için P4, iktisat bölümü mezunu adaylar için P14 ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunu adaylar için P34 puan türünü esas almıştır.

KPSS 49 puan türü nedir?

P49 puanı ise GK, GY, hukuk, iktisat, yabancı dil, muhasebe ve maliye bileşenlerinden oluşur. Bileşen ağırlığı; bir puanın bileşeninin, o puanı yüzde kaç oranında etkilediğidir. Örneğin P3 puanında GK P ve GY P etkilemektedir.

P9 hangi puan türü?

2017 Yeni KPSS P9 puan türü, Hukuk dersi katsayısı yüksek olmakla birlikte, beraberinde İktisat, Maliye ve Kamu Yönetimi Derslerinin de bulunduğu bir puan türüdür. Kamu Yönetimi: 0,15 ağırlığa sahiptir. Bu yeni puan türüyle hangi kurumların alım yapacağı henüz belli değildir.

Uluslararası ilişkiler mezun olunca ne yapar?

Bu bölümün mezunu olarak başta Dışişleri ve İçişleri bakanlığı olmak üzere, bakanlıklar, müsteşarlıklar, Kamu iktisadi teşebbüsleri, Kalkınma ajansları gibi devlet kurumlarında Uzmanlık-müfettişlik, Kaymakamlık, Meslek memurluğu gibi görevlerde çalışma imkânına sahipsiniz.

KPSS P ler ne demek?

P1 KPBB sonucunda oluşan puan türlerinden biridir. P1 lisans mezunlarını ilgilendirir. P1; Genel Yetenek - Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir.