Kaymakamlık sınav puanı nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Kaymakamlık sınav puanı nasıl hesaplanır?
  2. Kaymakamlık kac puan?
  3. Kaymakamlık sınavını kazanmak için kaç puan almak gerekir?
  4. Kaymakamlıkta kaç soru yapmak gerekir?
  5. Kaymakamlık sınavı kaç soru 2021?
  6. Kaymakamlık sınavı ne zaman oluyor?

Kaymakamlık sınav puanı nasıl hesaplanır?

Adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Adayların testlerden aldıkları ham puanlar toplanarak sınav puanları hesaplanacaktır.

Kaymakamlık kac puan?

r KPSS: Kaymakam adaylığı giriş sınavına katılmak isteyen aday öncelikle Kamu Personel Seçme Sınavına girmelidir. Bu sınavda başarılı sayılmak için gereken asgari puan Bakanlıkça tespit edilir. Kaymakam adaylığı giriş sınavına girebilmek için KPSS 37 puan türünden öngörülen taban puanı aşmak gerekir.

Kaymakamlık sınavını kazanmak için kaç puan almak gerekir?

Sınavda, 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan, ilan edilen kadronun 4 katı olan 440 aday mülakata katılmaya hak kazanacak. 440'ıncı adayla aynı puanı alan diğer adaylar da mülakata katılmaya hak kazanarak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacak.

Kaymakamlıkta kaç soru yapmak gerekir?

Sınavda; adaylara 100 sorudan oluşan çoktan şeçmeli test sınavı uygulanmaktadır. tarihlerinde önceki kaymakamlık sınavlarında Açık uçlu ve boşluk doldurma sorularından oluşan klasik sitemde sınav yapılmaktaydı.

Kaymakamlık sınavı kaç soru 2021?

Sınavda adaylara, 34 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır.

Kaymakamlık sınavı ne zaman oluyor?

10 Temmuz 2021 tarihinde uygulanan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavının (2021-Kaymakamlık) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.