Icice nasil yazilir TDK?

İçindekiler:

  1. Icice nasil yazilir TDK?
  2. Espri kelimesi nasıl yazılır?
  3. Istanbullu kelimesi nasıl yazılır?
  4. Istanbullu mu?
  5. Motivasyon yazısı nasıl yazılır?

Icice nasil yazilir TDK?

İçiçe ikilemesi, diğer ikilemeler gibi hem verilmek istenen anlamı pekiştirmek için kullanılır. TDK'ya göre iç içe ikilemesi ayrı yazılır. Bunun nedeni de isim durum ekleri ve iyelik ekleri ile yapılan ikilemelerin birbirinden ayrı yazılacağı şeklinde yapılmıştır.

Espri kelimesi nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre espri olarak yazılmaktadır. Günümüzde bu kelime 'espiri' olarak yanlış yazılabilmektedir. Bu espri karşısında tüm sınıf kahkahalara boğuldu. Bayat esprilerinden artık bıkmıştık.

Istanbullu kelimesi nasıl yazılır?

Yeni bir kelime türetir. Bu yüzden birleşik yazılır; kesme işaretiyle ayrılmaz. İstanbullular, İstanbulluyum, İstanbulluların, İstanbulluluk, İstanbulluymuş gibi ifadeler de birleşik yazılır çünkü -li eki gelince artık bu kelime özel isim olmaktan çıkar. İstanbul bir özel isimdir ama "İstanbullu" bir cins isimdir.

Istanbullu mu?

İnsanların hangi şehirden oldukları yazılırken, -li yapım eki isimden yeni bir isim üretir ve isimle kaynaşan bu ek kesme işaretiyle ayrılmaz. Bu kelime genellikle İstanbul'lu, istanbullu, istanbul'lu şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı İstanbullu şeklinde olmalıdır.

Motivasyon yazısı nasıl yazılır?

Motivasyon Mektubu Nasıl Yazılır? Öncelikle bir hitap kısmı ile giriş yapın, “Sayın … Hanım/Bey,” gibi. Hitaptan sonra virgül koymayı unutmayın. İlk paragrafta adınızı ve soyadınızı vererek kendinizi anlatın.