Ikinci yüksek lisans yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Ikinci yüksek lisans yapılır mı?
  2. Aynı üniversitede iki yüksek lisans başvurusu yapılır mı?
  3. Ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans ne demek?
  4. Aynı anda hem yüksek lisans hem doktora yapılabilir mi?
  5. Yüksek lisans en fazla kaç yıl sürer?

Ikinci yüksek lisans yapılır mı?

1- Bir üniversitede Tezli Yüksek Lisans programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına başvurup kazandığı takdirde kaydını yaptıramaz. ... 2- Bir üniversitede Tezli Yüksek Lisans programına kayıtlı öğrenci, başka bir üniversitenin Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıt yaptırabilir.

Aynı üniversitede iki yüksek lisans başvurusu yapılır mı?

Birden Fazla Programa Aynı Anda Başvuru Yapabilir miyim? Evet aynı anda istediğiniz üniversitelerde istediğiniz yüksek lisans programlarına başvurabilirsiniz.

Ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans ne demek?

Tezsiz Yüksek Lisansın Amacı Tezsiz yüksek lisans programını tercih edenler çoğunlukla iş dünyasından gelenler olduğu için dersler genelde ikinci öğretim olarak uygulanır. Tezsiz yüksek lisans programları toplam 30 krediden az olmamak koşuluyla en az 10 adet ders ile bitirme projesi dersinden oluşur.

Aynı anda hem yüksek lisans hem doktora yapılabilir mi?

2016-2017 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında itibaren artık adaylar aynı anda birden fazla tezli yüksek lisans ve doktora programına kayıt yaptıramayacaklar. Tezsiz yüksek lisans programlarında ise bu hüküm uygulanmayacaktır.

Yüksek lisans en fazla kaç yıl sürer?

Tezli yüksek lisans eğitim süresi 4 yarıyıldır, yani 2 yıl sürer. Bu sürenin 2 yarıyılı ders dönemidir, tez yazma süresi de 2 yarıyıldır.