Payda 0 olursa sonuç ne olur?

İçindekiler:

  1. Payda 0 olursa sonuç ne olur?
  2. Rasyonel sayılarda payda 0 olur mu?
  3. 0 bölü 3 tanımsız mı?
  4. Rasyonel Sayıların payı 0 olabilir mi?
  5. 0 hangi kesir çeşidine girer?
  6. Paydası 0 olan kesirler irrasyonel mi?
  7. 3 0 rasyonel midir?
  8. 2 0 rasyonel midir?
  9. 0 7 rasyonel midir?
  10. 0 irrasyonel bir sayı mıdır?
  11. 0 76 rasyonel sayı mıdır?
  12. Her Kesir Bir rasyonel sayı mıdır?
  13. Her ondalık sayı rasyonel midir?
  14. 0 neden rasyonel sayıdır?
  15. Rasyonel mi irrasyonel mi?

Payda 0 olursa sonuç ne olur?

x/y şeklinde gösterilen sayılara denir. y ≠ 0 olmalıdır. y= 0 ise sonuç : tanımsızdır. ... Payı yani x burada 0 olursa bu kesir basit kesir olur.Pay ve paydası 0/0 olan kesirler ise belirsizdir.

Rasyonel sayılarda payda 0 olur mu?

Cevap : Tüm tam sayılar aslında birer tam sayılardır. Payda 1 olursa rasyonel sayı tam sayı olur.Pay " 0 " ise sonuç " 0 " olur. Payda " 0 " ise sonuç tanımsızdır.

0 bölü 3 tanımsız mı?

Birleşik kesir ; Payı paydasına eşit olmalı ya da payı paydasından büyük olan kesirlere denir. Basit kesir : Payı paydasından küçük olan kesirlere denir. 0 / 3 yukarıda belirttiğim gibi x burada 0 ise sonuç : 0 olur.Eğer y "0" olsaydı sonuç : Tanımsız olurdu.

Rasyonel Sayıların payı 0 olabilir mi?

Payı sıfır olan bir rasyonel sayı olabilmektedir. ... 0 bir rasyonel sayı olduğuna göre olur.

0 hangi kesir çeşidine girer?

Tam Sayılı Kesirler Kesir çizgisinin sol tarafından 0'dan farklı bir tam sayı olan tüm kesirlere tam sayılı kesir denir.

Paydası 0 olan kesirler irrasyonel mi?

Doğrulanmış Cevap 7/0 rasyonel bir sayı değil, irrasyonel bir sayıdır, çünkü paydası 0 olan her kesir, rasyonel sayı, tanımsız olarak ifade edilmektedir.

3 0 rasyonel midir?

3 bölü 0 yani 3/0 rasyonel sayı ? 3/0 tabii ki de rasyonel değil irrasyonel bir sayıdır.

2 0 rasyonel midir?

Soru. 0 Rasyonel midir? Tebrikler doğru cevap ! 0 sayısı , rasyonel bir sayıdır 0/2 gibi yazılabilir , 0/2 de 0 dır.

0 7 rasyonel midir?

-Rasyonel sayılar ya da oranlı sayılar, iki tam sayının birbirine oranı ile ifade edilebilen sayıların oluşturduğu kümedir. Buna göre 0/7 de bir rasyonel sayıdır. Cevap evet olacak.

0 irrasyonel bir sayı mıdır?

Rasyonel sayılar A/B şeklinde yazılabilen sayılardır. İrrasyonel sayılar ise tam tersidir. 0 sayısının kesir olarak gösterilebilmesi gerekir. ... Bu yüzden 0 sayısı rasyonel bir sayıdır.

0 76 rasyonel sayı mıdır?

Cevap : 0,76 rasyonel sayı mıdır sorusunun cevabı evet rasyonel sayıdır. 76/100( 76 bölü 100) olarak yazılabilir. Ayrıca hem pay hem de payda 4 e bölünebilen bir sayı olduğu için sadeleştirme yaparsak yani hem payı hem de paydayı 4 e bölersek 19/25 (19 bölü 25) olarak da yazılabilir.

Her Kesir Bir rasyonel sayı mıdır?

Merhaba, ✔A/B şeklinde yapılabilen sayılara rasyonel sayı denir. ✔A/B şeklinde yazılan sayılara da kesir denir. ... ✔Her kesir bir rasyonel sayıdır.

Her ondalık sayı rasyonel midir?

Ondalıklı , yani virgüllü sayılar kesir olarak yazılabilir , dolayısıyla rasyoneldir.

0 neden rasyonel sayıdır?

Rasyonel sayıları şu şekilde tanımladığımızı unutmazsak 0 bir rasyonel sayıdır. Rasyonel sayıları şöyle tanımlarız: ... Yukardaki tanıma göre yazacağımız 0/b sayıları daima 0 olacaktır ve tanımdan ötürü bu şekilde elde edilen 0, bir rasyonel sayı adını alacaktır.

Rasyonel mi irrasyonel mi?

a ve b birer tam sayı olmak üzere, b a şeklinde YAZILAMAYAN gerçek sayılara irrasyonel sayı ismi verilir. Gerçek sayılar kümesindeki tüm sayılar ya rasyoneldir ya da irrasyoneldir. İkisi birden olamaz. Rasyonel olmayan gerçek sayılara irrasyonel, irrasyonel olmayan gerçek sayılara rasyonel denir.