Zeytin sineği tuzağı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Zeytin sineği tuzağı nasıl yapılır?
  2. Sirke sineği tuzağı nasıl yapılır?
  3. Sirke sinekleri yok eder mi?
  4. Sirke sinekleri zararlı mı?

Zeytin sineği tuzağı nasıl yapılır?

Mcphail Tuzağının hazırlanışı ve uygulanışı: Ağaç başına bir tane (küçük ağaçlarda 2 ağaca bir tane) olmak üzere 0,5 ya da 1,5 litrelik plastik şişelerin daralmaya başladığı yerden, 5 mm'yi geçmeyecek şekilde 4-5 tane delik açılır (Şiş ya da sap takılmış bir çivinin ısıtılması ile açmak çok kolay olur) DAP ( ...

Sirke sineği tuzağı nasıl yapılır?

Tuzak olarak 0,5 lt lik şeffaf plastik kaplar kullanılır. İçerisine elma sirkesi konan ve üzerinde 3 mm'den büyük olmayan 8-10 adet delik açılarak ağaçların gölge bir yerine asılır. Asılan sirkeli kaplar üreticiler tarafından haftalık kontrol edilerek eksilen sirkelerin tamamlanması sağlanır.

Sirke sinekleri yok eder mi?

Odanızın penceresinin önüne içine sirke ilave edilmiş bir bardak su koyarsanız sivrisinekler odanızdan uzaklaşacaktır. Sirke güçlü bir sivrisinek kovucu görevi görür.

Sirke sinekleri zararlı mı?

Drosophila suzukii (Kanadı Noktalı Sirke Sineği) zararlısının polifag bir zararlı olması ve diğer sirke sineği türlerinden farklı olarak olgunluk dönemindeki meyveleri tercih etmesinden dolayı çok büyük ürün kayıplarına neden olur.