4 yıllık üniversite mezunu 2 yıllık üniversite okuyabilir mi?

İçindekiler:

  1. 4 yıllık üniversite mezunu 2 yıllık üniversite okuyabilir mi?
  2. Diploma kırdırma nasıl yapılır?
  3. AÖF önlisans diploması nasıl alınır?
  4. 4 yıllık üniversiteden sonra 2 yıllık okunur mu?
  5. Auzef diplomamı nasıl alırım?
  6. Tarım önlisans diploması ne işe yarar?

4 yıllık üniversite mezunu 2 yıllık üniversite okuyabilir mi?

Yukarıdaki koşullara uyan lisans veya ön lisans mezunu veya örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler. Adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı yapılmaktadır.

Diploma kırdırma nasıl yapılır?

Diploma kırdırmak isteyen öğrencilerin fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Diploma kırdıran öğrenciler diploma kırdırdıkları programda öğrenimlerine devam edemez. Programla ilgili tüm hakları diploma kırdırma ile sona erer.

AÖF önlisans diploması nasıl alınır?

Başvurduktan 10 gün sonra bağlı oldukları AÖF bürosundan bizzat veya yasal vekili aracılığı ile imza karşılığında önlisans diplomalarını alabilir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Kararı uyarınca lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması alanların diplomalarında alan belirtilmemektedir.

4 yıllık üniversiteden sonra 2 yıllık okunur mu?

KPSS sınav kılavuzlarında yer alan düzenleme nedeniyle, 4 yıllık lisans programlarından mezun olanlar, üniversiteden sonra önlisans okusalar dahi, KPSS'ye önlisans düzeyinden girmemektedir.

Auzef diplomamı nasıl alırım?

Mezun statüsündeki tüm öğrenciler; school E-imzalı diplomalarını AKSİS otomasyon sistemi üzerinden alabilir. school E-imzalı diploma ile birlikte mezuniyet bilgileri eş zamanlı olarak YÖKSİS'e işlenir. school E-DEVLET üzerinden mezuniyet belgesi alınabilir.

Tarım önlisans diploması ne işe yarar?

Tarım Teknolojisi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, bitkisel üretim alanında faaliyet gösteren firmalar tohumculuk firmaları, fidancılık firmaları, sebze ve fide üretimi yapan firmalar, tarımsal ilaç bayiliği, tarımsal gübre bayiliği, tarım ürünlerinin depolanması ve muhafazası, tarım ürünlerinin ...