Devlet memurluğundan atılma sebepleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Devlet memurluğundan atılma sebepleri nelerdir?
  2. Memur hırsızlık yaparsa ne olur?
  3. Hırsızlık yapan biri memur olabilir mi?
  4. Hırsızlık yapan memur olabilir mi?
  5. Kınama cezası alırsa ne olur?
  6. Memura uyarma ve kınama cezasını kim verir?

Devlet memurluğundan atılma sebepleri nelerdir?

Mahiyeti itibariyle en ağır ceza olan devlet memurluğundan çıkarma cezası için; kişinin rüşvet alması, yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunması, devletin gizli bilgilerini açıklaması, siyasi partiye üye olması veya Atatürk aleyhine suç işlemesi gerekmektedir.

Memur hırsızlık yaparsa ne olur?

Söz konusu madde metnine göre hırsızlık suçundan alınacak her hangi bir mahkümiyet kararı memuriyete engeldir. Yeniden memuriyete dönebilmek için ilgili mahkeme nezdinde yasaklanmış hakların geri verilmesi yoluna başvurulabilir.

Hırsızlık yapan biri memur olabilir mi?

Çünkü hırsızlık suçu sebebiyle TCK 53'üncü madde gereği kamu haklarından belli bir süre mahrum bırakılan kişi bu sürenin bitmesinden sonra dahi memuriyete alınmayacaktır.

Hırsızlık yapan memur olabilir mi?

Danıştay Birinci Dairesi, hırsızlık suçu sebebiyle hüküm giyen kişinin cezasının tecil edilmesi sebebiyle memuriyete atanmasında engel olmadığına hükmetti.

Kınama cezası alırsa ne olur?

Kınama cezası, verildiği tarihten itibaren hüküm ifade eder ve derhal uygulanır. Disiplin cezaları memurun özlük dosyasına işlenir. Kınama cezası alan memur, kınama cezasının uygulanmasından 5 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini istenebilir.

Memura uyarma ve kınama cezasını kim verir?

Disiplin amirleri uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını vermeye yetkili olacak. Disiplin amirleri tarafından verilen cezaya karşı yapılan itirazın kabulü halinde disiplin amirleri, kararı gözden geçirerek verilen cezayı hafifletebilecek veya tamamen kaldırabilecek.