Adreslerde Bucak nedir?

İçindekiler:

  1. Adreslerde Bucak nedir?
  2. Mahallesi nasıl yazılır?
  3. Mektuplara adres nasıl yazılır?
  4. Almanya adres nasıl yazılır?
  5. PTT Kargo taahhütlü ne demek?
  6. PTT Kargo En fazla kaç kilo alır?

Adreslerde Bucak nedir?

1. Kenar, köşe, yer: "bunlardan sonra köşede, bucakta, kendi âleminde yaşayan türkler vardı." - y. k. beyatlı.

Mahallesi nasıl yazılır?

Mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak adlarında geçen mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak kelimeleri büyük harfle başlar: Halit Rifat Paşa Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi, Karaköy Meydanı, Zafer Meydanı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı, Nene Hatun Caddesi, Cemal Nadir Sokağı, İnkılap Sokağı vb. 16.

Mektuplara adres nasıl yazılır?

Mektup zarfı üzerinde yer alan kısımlarda sol üst köşeye gönderenin adı soyadı ve altına adresi yazılır. Mektup zarfının sağ üst köşesine ise almış olduğumuz pulu yapıştırmanız gerekir. Mektup zarfının sağ alt köşesine ise alıcının adı soyadı ve adres bilgileri yazılmalıdır.

Almanya adres nasıl yazılır?

İlk önce muhatabın tam adı yazılır, sonra ev numarası, sokak adı ("st." Kısaltması sonunda yazılır), sonra daire numarası (örneğin, fl.

PTT Kargo taahhütlü ne demek?

* Taahhütlü mektup : Kayba uğramadan yerine ulaştırılması posta idaresi tarafından kayda alınarak üstlenilmiş olan mektup.

PTT Kargo En fazla kaç kilo alır?

9- Bireysel müşterilerin il merkezi dağıtım sahası adresi varışlı posta kargoları ile kargolar ağırlık olarak en fazla 50 kg, hacimsel olarak 200 desiye kadar; il merkezi dağıtım sahası dışında kalan yerler varışlılar ise en fazla 30 kg ve 150 desiye kadar alıcı adresinde teslim edilmek üzere kabul edilebilir.