Gov uzantılı siteler hangi kurumlara aittir?

İçindekiler:

  1. Gov uzantılı siteler hangi kurumlara aittir?
  2. Edu uzantılı siteler nedir?
  3. Edu açılımı nedir?
  4. Org uzantılı site nedir?
  5. Edu bağlantısı nedir?
  6. Edu tr neyin uzantısı?
  7. Edu ne demek Eodev?
  8. Com ne için kullanılır?
  9. Com Ne uzantısı?
  10. Http nedir nasıl çalışır?
  11. K12 sınıfı nedir?
  12. k12 nedir nasıl kullanılır?
  13. MEB 12 TR ne demek?
  14. k12 dünyası nedir?
  15. k12 tr nasıl alınır?
  16. Milin ne demek?
  17. Mile ne demek TDK?
  18. Hissiyatın anlamı nedir?
  19. Ağrıç anlamı nedir?
  20. Zihniyet ne anlama gelir?
  21. Sermaye kelimesinin anlamı nedir?
  22. Hissiyat ne demek TDK?
  23. Imal etmek ne demek TDK?
  24. Züccaciye ne demek TDK?
  25. Harman ne demek TDK?

Gov uzantılı siteler hangi kurumlara aittir?

Birçok internet sitesi farklı alan adı kullanılmasının sebebidir. Resmi kurumların siteleri genelde gov uzantılı olur. Üniversite gibi eğitim sitelerinin alan adı uzantısı edu olur. gov alan adı uzantısı devlet kurumları tarafından kullanılır.

Edu uzantılı siteler nedir?

Bunların yanı sıra edu uzantısı ise eğitim siteleri için kullanılır. Edu'nun en büyük avantajı şüphesiz alan adını görecek kişilerin bu sitenin eğitim sitesi olduğunu öğreniyor olmalarıdır. Bu sayede bu kişiler siteyi gereksiz yere ziyaret etmezler.

Edu açılımı nedir?

.edu (Education): Üniversiteler gibi eğitim kurumları kullanabilir. .org (Organization): Ticari olmayan, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar kullanır. .com (Commercial): Ticari kuruluşlar tarafından tercih edilir.

Org uzantılı site nedir?

org uzantısı, dernek ve vakıflar için kullanılmaktadır. Bununla birlikte, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları da bu domain uzantısını alabilmektedir. Ülkemizde hizmet sunan dernek ve vakıflar için de durum aynıdır.

Edu bağlantısı nedir?

eduroam (EDUcation ROAMing), kullanıcıların misafir olarak gittikleri kurumlarda kolaylıkla internete bağlanabilmeleri için geliştirilmiş radius tabanlı bir kimlik doğrulama altyapısıdır.

Edu tr neyin uzantısı?

EDU.TR alt alan adı T.C. Yüksek ögretim kurumu(YÖK) tarafından onaylı yüksek ögretim kurumlarının(T.C. Üniversiteleri ve yüksek öğretim kurumları) tescil ettirebileceği .tr uzantılı alana adıdır.

Edu ne demek Eodev?

EDUCATION, Türkçe EĞİTİM anlamına gelir. "EDU" uzantısı, okulların internet sitelerinde kullanılır. Örneğin kendimiz bir tane yazalım; www.cicekuniversitesi.edu.tr GİBİ örneklendirebiliriz.

Com ne için kullanılır?

Esasında bir web sitesinin "ticari" (commercial) amacını temsil etmek üzere oluşturulan .com, o günden beri insanların çalışma, yaşama, oyun oynama, aile ve arkadaşlarla iletişim kurma yöntemini yeniden şekillendiren dijital devrimin merkezinde yer almaktadır.

Com Ne uzantısı?

.com = Ticari alan adı olarak üretilmiş olmasına rağmen günümüzde her tür site için kullanılmaya başlamıştır. İngilizce de " commercial" anlamına gelmektedir. .net = İngilizcede ağ uzantısı anlamına gelen "network" kelimesinden kısaltılmıştır.

Http nedir nasıl çalışır?

HTTP protokolü ağ üzerinden web sayfalarının görüntülenmesini sağlayan protokoldür. HTTP protokolü istemci (PC) ile sunucu (server) arasındaki alışveriş kurallarını belirler. ... Sunucu bu isteği alır ve Apache veya IIS gibi web sunucu programları aracılığıyla cevap verir.

K12 sınıfı nedir?

K12; Kanada, ABD ve Avusturalya'da ilk, orta ve lise dengi okulların siteleri için belirlenmiş bir standarttır. Kindergarten ve 12th grade terimlerinden türemiştir. Kindergarten; 4-6 yaş aralığında okula başlayan çocukları temsil ederken 12thgrade veya grade 12 ise 12.sınıf anlamına gelmektedir.

k12 nedir nasıl kullanılır?

K12net Öğrenci Bilgi Sistemi'ne hem veli hesaplarından hem de öğrenci hesaplarından giriş yapılabilir. Sisteme ilk defa giriş yapıyorsanız K12net kullanıcı adı ve parolası TC numaranızdır. Giriş yaptıktan sonra sistem sizi yeni bir şifre tanımlamanız için uyaracaktır.

MEB 12 TR ne demek?

meb. k12. tr ifadesi internet sitelerinin sonunda kullanılır. Peki bu ifade hangi sitelerde kullanılır, ne anlama gelir birlikte bakalım: meb demek Milli Eğitim Bakanlığı'nın kısaltmasıdır. Yani, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan kurumların siteleridir.

k12 dünyası nedir?

K12; Kanada, ABD ve Avusturalya'da ilk, orta ve lise dengi okulların siteleri için belirlenmiş bir standarttır. Kindergarten ve 12th grade terimlerinden türemiştir. ... Bu ülkeler 12 yıllık eğitim süresini ve Kindergarten terimini baz alarak . k12 uzantısını seçmiştir.

k12 tr nasıl alınır?

Alan adı talebinde bulunan kuruluş devlet okulu ise, ilköğretim, lise ve dengi okulların müdürlük makamınca verilmiş, antetli kağıt üzerinde makamca imzalanmış ve kaşeli yazılı izin belgesinin, ya da Alan Adı Tahsis Formu'nun yetkili kişi tarafından, imzalı ve kaşeli olarak ".tr" Alan Adı Yönetimi'ne gönderilmesi ...

Milin ne demek?

"Karada 1609, denizde 1852 metre olarak kabul edilen bir uzaklık ölçü birimi."

Mile ne demek TDK?

(II) a. 1. Türlü işlerde kullanılmak için yapılan ince ve uzun metal çubuk. 2. Göze sürme çekmeye yarayan, kemik veya fil dişinden yapılmış ince ve uzun araç.

Hissiyatın anlamı nedir?

HİSSİYAT Nedir Anlami HİSSİYAT: Duygular. Hisler. (İnsanda binlerle hissiyat var.

Ağrıç anlamı nedir?

Herhangi bir yerden çağrılma veya istenme durumudur.

Zihniyet ne anlama gelir?

birlikte oluşturdukları ortam ve bunların hiçbirine indirgenemeyen duygu, anlayış ve zevk bütünü kastedilmektedir.

Sermaye kelimesinin anlamı nedir?

→ Bir ticaret girişiminin gerçekleştirilmesi ve yürütülmesi için gerekli olan para ve paraya çevrilebilecek malların tümüdür. Sermayeye aynı zamanda anamal ve kapital da denmektedir. ... Sermayeyi sabit ve döner sermaye olarak ikiye ayırmak mümkündür.

Hissiyat ne demek TDK?

ç. a. (hissiya:tı) esk. Duygular, sezişler: “Üç senedir günü gününe hissiyatımı yazıyorum.” -Ö. Seyfettin. hissiyat, 8 karakter ile yazılır.

Imal etmek ne demek TDK?

ham maddeyi işleyerek bir mal üretmek: Ayakkabı imal etmek.

Züccaciye ne demek TDK?

a. (zücca:ciye) 1. Cam, porselen vb. maddelerden yapılmış eşya. 2. sf. esk. Cam, porselen ile ilgili.

Harman ne demek TDK?

a. 1. Biçildikten sonra tahıl demetlerinin üzerinden düven geçirilerek tanelerin başaklarından ayrılması işi. 2. Bu işin yapıldığı yer veya mevsim: “Çocuğum başka çocuklarla beraber harmanda düvene binmiş dönüyor.” -R. N. Güntekin.