En basit rakı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. En basit rakı nasıl yapılır?
  2. 2 litre alkole ne kadar anason yağı konur?
  3. Nazım Bey rakı nerede üretiliyor?
  4. En iyi rakı neden yapılır?

En basit rakı nasıl yapılır?

Marketten satın aldığınız votkanın içerisinde binde 2 oranında anason yağı eklenir. Elinizde 70 cl votka bulunuyorsa 1.4 cl anason yağı eklemeniz yeterli olacaktır. Anason yağını enjektör yardımıyla şişeye ekledikten sonra çalkalamaya başlayın. Rakı içime hazır hale getirilir.

2 litre alkole ne kadar anason yağı konur?

Bir kapta 1 litre etil alkol ile 3 cc ANASON YAĞI karıştırılır. Ayrı bir kapta 1.2 litre su ile 5 adet kesme şeker karıştırılır. Daha sonra hazırlanan bu iki karışım birbiri ile karıştırılır. Buzdolabında 2 gün dinlendirilir ve içime hazır hale gelir.

Nazım Bey rakı nerede üretiliyor?

Satın alan firma Tekirdağ'daki fabrikanın üzümün merkezi Manisa'ya taşınması kararı alındı. Makine parkları sökülen fabrika, bir süre önce Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ne taşındı. Kentte içki alkolü üretimi yapan Alaşehir Suma Fabrikası arazisinde kurulan bir tesiste, üretime başladı.

En iyi rakı neden yapılır?

Çünkü gerçek rakı, meyve şekerinden elde edilen alkolden yapılır. Bu meyve Türkiye'de mevzuat ve rakının coğrafi işareti gereği üzüm olmak zorundadır. ... Özellikle o yıllarda şeker pancarı işlendikten sonra kalan melastan elde edilen alkolle üzümden elde edilen alkolün karışımıyla yapılmasına müsaade edildi.