Apartman ile ilgili şikayetler nereye yapılır?

İçindekiler:

  1. Apartman ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
  2. 3 sınıf hayat bilgisi ortak kullanım alanları nelerdir?
  3. Bahçe ortak kullanım alanı mıdır?
  4. Kat bahçesi ortak alan mı?
  5. Apartman bahçesinde yapılacak değişikliklere nasıl karar verilir?
  6. Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?
  7. Apartman içine bisiklet koymak yasak mı?
  8. Apartman çatısına eşya konur mu?
  9. Merdiven altı ortak kullanım alanı mıdır?
  10. Teras ortak kullanım alanı mıdır?
  11. Ortak alan ne demek?
  12. Balkon ortak kullanım alanı mıdır?
  13. Binanın dış cephesi ortak alan mıdır?
  14. Pvc balkon kapatma yasal mı?
  15. Gömme balkon ne demek?
  16. Balkonu içeri almak yasal mı?
  17. Konsol balkon nedir?
  18. Gömme balkon emsale girer mi?
  19. Merdivenler taban alanına dahil mi?
  20. Emsal alanı ne demek?

Apartman ile ilgili şikayetler nereye yapılır?

Belediyeye Apartman Hakkında Şikayet: Şikayetler telefon yolu ile verilen numaradan yapılır ve belediye tarafından müdahale edilebilir olmalıdır. Şikayet etmenin iki yolu bulunur, isteğe göre dilekçe yazabilir veya beyaz masa hattını arayabilirsiniz.

3 sınıf hayat bilgisi ortak kullanım alanları nelerdir?

Ortak Kullanım Alanları

  • Yollar, köprüler, camiler, okullar, parklar, spor salonları, stadyumlar ortak kullanım alanlarıdır.
  • Ortak kullanım alanlarının zarar görmesi ülke ekonomisine zarar verir.
  • Ortak kullanım alanlarına zarar vermek suçtur.

Bahçe ortak kullanım alanı mıdır?

Kanunda belirtilene göre, bahçe katındaki daire sahiplerinin tapusunda bahçenin kullanımıyla ilgili herhangi bir bilgi yoksa burası ortak alan olarak kabul ediliyor. ... Bu alanların bir kişiye tahsis edilmesi için ise site veya apartman sakinlerinin oy birliği ile karar vermesi gerekiyor.

Kat bahçesi ortak alan mı?

Bir bağımsız bölümün net alanına dahil edilmeyen kat bahçesi, bağımsız bölümün brüt alanına dahil ediliyor. ... Kat bahçesi ortak alan veya bağımsız bölüme ait olabiliyor.

Apartman bahçesinde yapılacak değişikliklere nasıl karar verilir?

Eğer yapılacak değişiklik faydalı olma niteliği taşıyorsa, değişikliğin yapılabilmesi için kat malikleri arasında yüzde 50 oybirliğinin sağlanması yeterli olabiliyor. Aksi takdirde; yapılacak değişikliğin masraflı ve lüks olması halinde tüm kat maliklerinin oybirliği isteniyor.

Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Hiç kimse apartman boşluğunda bir başkasının ayakkabı vs. eşyasını görmek mecburiyetinde değildir. Herkes kendine ait eşyayı kendi mülkünün içerisine koyması gerekir. Dairelerin küçüklüğü, eşyaların ortak alana konulması ve orayı işgal etmek için gerekçe olamaz.

Apartman içine bisiklet koymak yasak mı?

Ortak alanlar ancak amacı dahilinde kullanılır, amacı dışında kullanılamaz. Dolayısı ile buraya hiçbir eşya konulamaz. Konulduğu zaman, bunların kaldırılması talep edilir, burayı işgal eden bunları kaldırmazsa dava açılır.

Apartman çatısına eşya konur mu?

Yanıt : Merhaba. Ortak kullanım alanı olan çatı arası ve çatı üstünün ne şekilde kullanılacağı, yönetim planına eklenmiş bir madde ile ya da genel kurulda alınmış karara göre belirlenir. Ortak kullanım alanları, kat malikleri tarafından gelişi güzel kullanılamaz.

Merdiven altı ortak kullanım alanı mıdır?

Apartmanda kat malikleri, bağımsız bölümleri haricinde kalan ortak alanlarda hep birlikte malik oluyor. ... Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bina boş alanları, sahanlıklar, merdiven altları bina ortak alanları olup kat malik ve sakinleri bu alanları kişisel kullanımları için değerlendiremiyor.

Teras ortak kullanım alanı mıdır?

Kat mülkiyeti kanunu gereğince; çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, apartman ortak kullanım alanları arasında bulunur.

Ortak alan ne demek?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak kullanım alanları deniyor.

Balkon ortak kullanım alanı mıdır?

Balkonlar bağımsız bölümlerin idaresindedir. Ancak balkonun taban, tavan ve dış cephe yan duvarları ortak alanlara dahildir. Balkonların kapatılması ortak alanlara müdehale demektir. Balkon demirlerinin boyası ve bakımı da o bağımsız bölüme aittir.

Binanın dış cephesi ortak alan mıdır?

Bina dış cepheleri, dairelerin kapı, cam ve çerçeveleri, balkonlar ortak alandır. Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK) 19. madde gereği karar almadan keyfi değişiklikler yapamazsınız. Örneğin daire kapınızı beğenmediğiniz için değiştirmek isterseniz. Apartman yönetiminden karar almalısınız.

Pvc balkon kapatma yasal mı?

Balkonu pimapenle kapatmak yasal mı? Apartmanda balkonu pimapenle kapatarak dairenin içine dahil edilmesi, kimi malikler tarafından yasaya aykırı bir durum iken; kimi maliklere göre ise yasaya aykırılık teşkil etmeyen bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Gömme balkon ne demek?

Dedi ki, gömme balkonlar, projede binanın kapalı alan sınırlan içinde kalan, metraja dahil alanlardır. Dolayısı ile kapalı balkona yapılan müdahale izinli alanın genişletilmesi eylemi olmadığı için, sen bu alana karışamazsın. Çıkma balkon, binanın . ... Kat Mülkiyeti Kanunu, balkon kapatmayı yasaklamıştır.

Balkonu içeri almak yasal mı?

Zira Kat Mülkiyeti Yasası'nın 19'uncu maddesinde şöyle diyor: “Bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptırılamaz.”

Konsol balkon nedir?

: Bir ucu herhangi bir düşey taşıyıcı yapı elemanı ile taşınmayan balkon tipi.

Gömme balkon emsale girer mi?

Bu bağlamda taşıyıcı sistemin çevrelediği çıkma vasfında olmayan gömme balkonların emsale dahil olacağı; açık çıkma şartlarını taşıyan balkonların ise bağımsız bölüm alanının %15'ini geçmemek kaydıyla %30 emsal hesabı içinde değerlendirilmesi gerektiği değerlendirilmektedir.

Merdivenler taban alanına dahil mi?

Bir de TAKS'a dâhil edilmeyen alanlar var: “Trafolar, yangın merdivenleri veya müstakil yangın merdiveni olmayan yapılarda yangın merdiveni olarak kullanılan bina merdivenlerinden biri, temele kadar inen toprağa dayalı asansör boşlukları, ışıklıklar, şaft bacaları taban alanına dahil edilmez.”

Emsal alanı ne demek?

Emsal alan, inşaat çalışmalarına başlanacak bir projenin hangi sınırlar arasında yapılması gerektiğini gösteriyor. Emsal alan hesabı, belirlenen kaks oranları ile yapılıyor. Buna göre emsal alan hesabı nasıl yapılıyor? Emsal alanı hesabı nda, inşaatın yapılacağı arsanın imar planı baz alınıyor.