Fonksiyon orijine göre simetrik ise ne olur?

İçindekiler:

  1. Fonksiyon orijine göre simetrik ise ne olur?
  2. Fonksiyon kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Fonksiyon hangi alanlarda kullanılır?
  4. Fonksiyon birebir mi?
  5. Her birebir fonksiyon örten midir?
  6. Logaritmik fonksiyon birebir midir?

Fonksiyon orijine göre simetrik ise ne olur?

Geometriksel olarak ifade etmek gerekirse, bir tek fonksiyonun grafiği, orijine göre simetriktir Yani orijine göre 180 derece döndürüldükten sonra bile grafiği değişmez. Tek fonksiyonlara örnek; x, x3, sin(x), sinh(x), ve erf(x).

Fonksiyon kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fonksiyon sözcüğünün 2 adet eş anlamlısı nedir karşılığı bulunmaktadır. Fonksiyon ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Fonksiyon sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler görev ve işlev sözcükleridir.

Fonksiyon hangi alanlarda kullanılır?

fonksiyonlar bilgisayar mühendisliği ve bilişimde, geometri inşaat,mimari,gibi alanlarda daha çok kullanılır.

Fonksiyon birebir mi?

Öncelikle fonksiyon için bir değer ve tanım kümesi olması gerekir. ... Eğer her iki kümede birbiri ile eşleşiyorsa bu fonksiyon birebir fonksiyondur.

Her birebir fonksiyon örten midir?

Birebir örtenlik ve kısmi fonksiyonlar Kısmi fonksiyonlar için birebir olmaları yeterli olmasından ötürü, her birebir örten fonksiyon aynı zamanda kısmi fonksiyondur. Bir tabandaki tüm kısmi birebir örten kümesine simetrik ters grup denir.

Logaritmik fonksiyon birebir midir?

Çözüm: Logaritmik fonksiyonun aşağıdaki özellikleri vardır. 1). y = ax fonksiyonu bire-bir olduğundan y = loga x logaritmik fonksiyonu da birebirdir. Başka deyişle eğer loga x1 = loga x2 ise o zaman x1 = x2 dir.