Rustik akım nedir?

İçindekiler:

  1. Rustik akım nedir?
  2. Iskandinav tarzı ne demek?
  3. Rustik avize ne demek?
  4. Rustik koltuk ne demek?
  5. Ev dekorasyon tarzları nelerdir?
  6. Rustik ev nedir?
  7. Avize ne ise yarar?
  8. Led avizelerin ömrü ne kadar?

Rustik akım nedir?

Rustik kelimesinin anlamına baktığımızda karşımıza çıkan anlam; kırsal ve köy yaşamına ait olan. Bunu ev dekorasyonuna uyarladığımızda başrolü ahşap kapıyor. Yani aslında bu akım tamamen doğallığı temsil ediyor.

Iskandinav tarzı ne demek?

İskandinav stilde sadelik, sıcaklık ve işlevsellik tarzı belirleyen ana unsurlardır. İskandinav stil dekorasyonda en önemli husus basitliktir. ... Minimalist ve modern stile benzeyen ancak aksesuarlardan da kaçınmayan, minimalist stilde ki gibi sadece işlevselliğin değil görselliğinde ön planda olduğu bir stildir.

Rustik avize ne demek?

Kelime anlamı olarak köy evi ya da köy görünüşü veren dekor anlamına gelir ancak aydınlatma dilinde doğadan gelen elementlerden oluşan avizeler rustik avizelerdir. Kullanılan materyaller ahşap, demir, doğal taşlar, ip ve urgan gibi malzemelerdir.

Rustik koltuk ne demek?

Rustik, taşranın natürelliğini baz aldığı için dekorasyonda ağaç görünümlü mobilyalar yerine, gerçek ağaçtan mobilyalar tercih edilir. Bunun yanı sıra pürüzsüz yüzeyli ve cilalı ahşaplar yerine, çizik, girintili çıkıntılı ahşapların saf hali ön plandadır. Rustik dekorasyonda kusursuzluk aranmaz.

Ev dekorasyon tarzları nelerdir?

  • Modern. Modern dekorasyon, temiz, keskin çizgiler ve basit bir renk paletinin bir araya gelmesiyle oluşur. ...
  • Çağdaş (Contemporary) Modern ve çağdaş, birbirinin yerine sıklıkla kullanılan iki stildir. ...
  • 3. Minimalist. ...
  • Endüstriyel. ...
  • Yüzyıl Modernliği. ...
  • İskandinav. ...
  • 7. Geleneksel. ...
  • 8. Geçiş (Transitional)
Daha fazla öğe...•BE

Rustik ev nedir?

Tamamen doğadan ilham almış, saf ağaçların kullanılmış olduğu dekorasyon rustik tarz olarak anılmaktadır. Yüksek ahşap kirişleri olan bir tavan, kocaman taş bir şömine ve evin her yerine hakim olmuş ağaç parçaları ile oluşturulan bu tarz, rahatlığın ön plana çıktığı bir dekorasyona sahiptir.

Avize ne ise yarar?

Avizeniz odanızın genel ışık kaynağıdır. Avizeler evinizin mücevherleridir ve çevresine zarafet ve cazibe saçarlar, odanızı ışıkla doldurur ancak doğru bir aydınlatma için odanızda bulunan diğer aydınlatmalar ile hem görsel hem de ışık açısından uyumlu olmalıdır.

Led avizelerin ömrü ne kadar?

Bazı avizelerde ise difüzör panel yerine kristal taşlar yerleştirilir. LED'lerin 50.000, 60.000 saate kadar kullanım ömrü olduğu bilinmektedir.