Orjinal Afgan pilavı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Orjinal Afgan pilavı nasıl yapılır?
  2. Tavuklu Afgan pilavı nasıl yapılır?
  3. Basmati pirinc kavrulur mu?
  4. Özbek pilavına tarçın konur mu?

Orjinal Afgan pilavı nasıl yapılır?

Burda önemli nokta soğan havuçla, pirinç ve et tak başlarına kavruluyor. Daha sonra pirinçi soğanları etin üzerine koyup karıştırıyoruz. Üzerine tuz, karabiber ve malzemelerin üzerini geçecek kadar su ve et suyu karışımı koyup kaynadıktan sonra altını kısıp pişiriyoruz. Piştikten sonra dinlendirip servis edebilirsiniz.

Tavuklu Afgan pilavı nasıl yapılır?

Pirinci tuzlu ve sıcak suda bekletelim. Tencereye yağı alıp soğanı ve küp doğranan havucu kavuralım ardından salçayı ve baharatları tuzu ekleyip karıştırın ve didilen tavuk, haşlanmış nohutu, pirinçi ekleyip karıştırın ve Tavuğun haşlanma suyundan 2, 5 su bardağı ekleyip pişirelim. Demlendirelim ardından servis yapın.

Basmati pirinc kavrulur mu?

Yasemin ve basmati pirinci ile pilav yapılırken pirinçler önceden suda bekletilmez ve kavrularak pişirilmez. Çünkü bu iki türün nişasta oranları baldo pirince kıyasla çok daha düşüktür ve suda bekletilmeye ihtiyaç duymazlar.

Özbek pilavına tarçın konur mu?

Et suyunu bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra pilav tenceresine aktarın. ... Tuz, kimyon ve tarçını ekledikten sonra pilavı sadece bir kez karıştırın. Kapağını kapattığınız pilavı, kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.