Nikah Şahidi ne demeli?

İçindekiler:

  1. Nikah Şahidi ne demeli?
  2. Nikah defterinde şahit nereye imza atar?
  3. Imam nikahında şahitler nasıl olmalı?
  4. Vekalet ile resmi nikâh işlemi olur mu?
  5. Kuzen nikâh şahidi olur mu?

Nikah Şahidi ne demeli?

Tören sırasında eşlerin birbirlerini eş olarak kabul ettiklerini ifade etmelerinin ardından sıra şahitlere gelir. Şahitlerin nikah memurunun "Çiftler birbirlerini eş olarak kabul ettiler, siz de şahitlik ediyor musunuz?” sorusunu yanıtlamaları ve nikah defterini imzalamaları gerekir.

Nikah defterinde şahit nereye imza atar?

Bu defterde her düğün için ayrı bir bölüm olur. Bu bölümde gelin ve damat için farklı imza yerleri bulunur. Gelin ve damat imzaladıktan sonra da nikah şahitlerine ayrılan yere imzalar atılır. Şahitler de kendilerine ayrılan noktalara imza atar.

Imam nikahında şahitler nasıl olmalı?

Nikahta taraflar kadar şahitler de çok önemlidir. Aklı başında, Müslüman şahitler olmadan imam nikahı kıyılamaz. Müslüman iki erkek veya Müslüman 2 kadının şahit olması gerekmektedir. Delilerin ve çocukların şahitlikleri kabul olmaz.

Vekalet ile resmi nikâh işlemi olur mu?

Evlenecek çiftlerin beraber gelmeleri veya gelemeyen adayın vekalet vermesi zorunludur. Bunun için noterden ÖZEL VEKALETNAME düzenlenmesi ve bu vekaletnamede VEKALET VEREN ile VEKİLİ ve EVLENECEĞİ KİŞİNİN tam kimliği ile evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğu açıkça belirtilmesi şarttır.

Kuzen nikâh şahidi olur mu?

Çiftin annesi, babası, kardeşi veya çocuğu dahi nikâh şahidi olabilir. ... Şahit olacak kişiler nikâh öncesi kimliklerini görevli memura göstermek ve T.C. kimlik numaralarını ve adreslerini bildirmek zorundadır.