Aleviler ne orucu tutuyor?

İçindekiler:

  1. Aleviler ne orucu tutuyor?
  2. Alevi orucu ne yenir?
  3. Aşure günü oruç tutarken nasıl niyet edilir?
  4. Aşureye nasıl niyet edilir?
  5. Aşure günü orucuna nasıl niyet edilir Diyanet?
  6. Muharrem ayında tutulan oruca nasıl niyet edilir?
  7. Alevilerin orucu ne zaman başlar?

Aleviler ne orucu tutuyor?

Yas ve matem ayı kabul edilen Muharrem ayında tutulan Muharrem orucu, gün doğumundan gün batımına kadar tutulur ve Kerbela şehitlerini anmak üzere eda edilir.

Alevi orucu ne yenir?

Muharrem orucu döneminde kurban kesilmez, et yenilmez. Kerbela Şehitlerinin çektikleri susuzluğu hissetmek için; su içilmesi uygun görülmez. Su saf halde içilmemektedir. Vücudun su gereksinimi yenilen yemeklerden, çay, kahve, meşrubat, meyve suyu, ayran gibi sıvı besinlerden karşılanmaktadır.

Aşure günü oruç tutarken nasıl niyet edilir?

Peygamber (s.a.s.), isteyenlerin âşûrâ orucu tutup, isteyenlerin tutmayabileceğini belirtmiştir. “Niyet ettim Allah rızası için muharrem ayının orucunu tutmaya” diyerek, Muharrem ayı orucu için niyet edilir.

Aşureye nasıl niyet edilir?

AŞURE GÜNÜ ORUCUNA NASIL NİYET EDİLİR? Muharrem Ayında ve Aşure günü orucuna “Niyet ettim Allah rızası için muharrem ayının orucunu tutmaya” Eğer kişinin Ramazan ayından kalan kazaları varsa “Niyet ettim Allah rızası için tutamadığım Ramazan orucunun kazasını muharrem ayında tutmaya” denilerek niyet edilir.

Aşure günü orucuna nasıl niyet edilir Diyanet?

Aşure veya Muharrem Ayında Söylenilen Oruç Niyeti: "Niyet ettim Allah rızası için muharrem ayının orucunu tutmaya" Eğer Ramazandan kazaları varsa şayet "Niyet ettim Allah rızası için tutamadığım Ramazan orucunun kazasını muharrem ayında tutmaya" diye niyet edilir.

Muharrem ayında tutulan oruca nasıl niyet edilir?

Muharrem Ayında ve Aşure günü orucuna “Niyet ettim Allah rızası için muharrem ayının orucunu tutmaya” Eğer kişinin Ramazan ayından kalan kazaları varsa “Niyet ettim Allah rızası için tutamadığım Ramazan orucunun kazasını muharrem ayında tutmaya” denilerek niyet edilir.

Alevilerin orucu ne zaman başlar?

Yine Ehl-i Beyt'e duyulan sevginin nişanesiyle 12 Ehl-i Beyt imamına ithafen yüzyıllardır bilhassa Anadolu ve Balkan Alevileri tarafından Muharrem ayının ilk 12 gününde oruç tutulmaktadır.