Serada marul kaç günde yetişir?

İçindekiler:

  1. Serada marul kaç günde yetişir?
  2. 1 dekara ne kadar marul dikilir?
  3. Serada marul kaç derece soğuğa dayanır?
  4. Marul dönüme kaç tane verir?
  5. Rüyada marul tarlası görmek ne anlama gelir?
  6. 1 dönüm seradan ne kadar marul?
  7. Marul kaç derecede yetişir?
  8. Marul nasil cabuk buyur?
  9. 1 dönüm seradan ne kadar marul çıkar?
  10. Kıvırcık marul fidesi nasıl dikilir?

Serada marul kaç günde yetişir?

Seraların içerisine 20-30 santimetre derinliğinde oluşturan havuzların üstünde yüzen süngerlerin üzerine dikilen marullar, 30-35 gün içinde hasat noktasına ulaşıyor.

1 dekara ne kadar marul dikilir?

Haftada bir hasat alıyoruz. Dönüme 20 bin marul ekiyoruz. 1 hasatta haftalık 11 bin marul topluyoruz.

Serada marul kaç derece soğuğa dayanır?

Marullar donlara karşı da oldukça dayanıklıdırlar. Açıkta yapılan yetiştiricilikte bitkiler -4 -5 ºC'lik düşük sıcaklıklara fazla bir zarar görmeden dayanabilmektedirler. Fide ile yetiştiricilikte; seralarda, alçak veya yüksek tünellerde, mevsimine göre ılık veya soğuk yastıklarda fideler yetiştirilir.

Marul dönüme kaç tane verir?

Ülkemiz koşullarında dekardan 7-8 bin civarında ürün elde edilmektedir. Bunun ağırlık olarak karşılığı dekara 3-4 ton verim demektir. Bu bilgilerin ışığında ülkemiz koşullarında marul üretiminde verim bir dekar alandan 7000-8000 adet pazarlanabilir salata ve marul elde edilir.

Rüyada marul tarlası görmek ne anlama gelir?

Rüyada marul tarlası görmek, çok güzel miktarlarda para kazanmak manasına gelir. Tabir yapan bazı kimseler, rüyada marul tarlası içinde olduğunu görmenin, zenginlik olduğunu, kişinin malını ve mülkünü arttıracağını hikmet eder. Marul tarlası görmek, yakın zamanda işe girme manasına gelir.

1 dönüm seradan ne kadar marul?

Tarlada 1 dönüm alanda 8 bin kök 70 günde hasat edilirken, suyun içinde serada ise 700 metre kare alanda 12 bin kök marul 30 günde hasat ediliyor.

Marul kaç derecede yetişir?

İyi bir baş oluşumu için düşük sıcaklıkta yavaş büyüme idealdir. Salata ve marul yetiştiriciliğinde en uygun sıcaklık derecesi 15,5 ºC ile 18,3 ºC arası ise de 18 ºC'nin üzerindeki sıcaklıklarda vegetatif devreden generatif devreye geçiş başlar. Marullar donlara karşı da oldukça dayanıklıdırlar.

Marul nasil cabuk buyur?

Marulun Büyüme Aşamaları ; Peki marul nasıl hızlı büyür ? Marul organik maddeyi çok sever.Bu topraklarda hızlı gelişerek kısa sürede hasat olgunluğuna gelir.Bu nedenle fide dikiminden önce toprak yanmış ahır gübresi ile 4-5 ton/da gübrelenmelidir.

1 dönüm seradan ne kadar marul çıkar?

Tarlada 1 dönüm alanda 8 bin kök 70 günde hasat edilirken, suyun içinde serada ise 700 metre kare alanda 12 bin kök marul 30 günde hasat ediliyor.

Kıvırcık marul fidesi nasıl dikilir?

Öncelikle saksının içerisine üzerinde 8 cm boşluk kalacak şekilde toprak eklenir. Toprak el ile düzleştirildikten sonra marul tohumları aralıklı olarak toprağın üzerine ekilir. Ekilen tohumların üzerine tohumları kapatacak şekilde 2-3 cm yüksekliğinde tekrar toprak ilavesi yapılır.