Havacılık Lisesi okuyunca ne olunur?

İçindekiler:

  1. Havacılık Lisesi okuyunca ne olunur?
  2. Uçak Bakım Alanı lise mezunları ne iş yapar?
  3. Sivil Havacılık lisesi nedir?
  4. Sivil Havacılık lisesi bitiren ne iş yapar?
  5. Sivil Havacılık Bölümü hangi liselerde var?
  6. Uçak Bakım Teknisyeni Sertifikası Nasıl Alınır?
  7. Uçak Bakım Teknisyeni Nasıl Olunur?
  8. Uçak gövde ve motor bakımı ne yapar?
  9. Uçak bakım ve onarım kaç yıllık?

Havacılık Lisesi okuyunca ne olunur?

Havacılık eğitimiyle yetişecek öğrenciler ise pilotaj, uçak bakımı,lojistik ve kabin memurluğu meslekleriyle başta Türk Hava Yolları olmak üzere özel havacılık şirketleri ve yurt dışında iş imkanına sahiptir. Kokpit Havacılık Lisesi, yetiştireceği öğrencileriyle sektörde mevcut açığı kapatmayı hedeflemektedir.

Uçak Bakım Alanı lise mezunları ne iş yapar?

Uçak bakım ve onarım bölümü mezunları askeri kurumlarda, havacılık kuruluşlarında, hava aracı bakım onarım merkezlerinde, uçak fabrikalarında, savunma sanayinde çalışma alanı bulabilmektedir. Havalimanlarında ve hava yolu şirketlerinin hangarlarında uçak bakım teknisyeni olarak çalışmak bir başka alternatiftir.

Sivil Havacılık lisesi nedir?

Havacılık meslek liseleri, büyüyen ve nitelikli iş gücü ihtiyacı duyan Türk havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu bölümlere öğrenci alarak teorik ve pratik eğitim veriyor. Öğrenciler burada teorik ve pratik eğitim alıyorlar. ... Toplam eğitim süresi 4 öğretim yılı olarak planlanmıştır.

Sivil Havacılık lisesi bitiren ne iş yapar?

Sivil Havacılık İşletmeciliği bölümü mezunları; ulusal ve uluslararası hava yolları, havaalanları, havaalanı yer hizmetleri, ikram ve kargo işletmeleri ve seyahat acentaları ile diğer havacılık kuruluşlarında istihdam edilebileceklerdir. da çalışma olanağı da bulabilirler.

Sivil Havacılık Bölümü hangi liselerde var?

Özel Havacılık Liseleri (Türkiye'de Havacılık Liseleri)
  • Gökjet Havacılık Lisesi.
  • Özel Havajet Havacılık Lisesi.
  • Beren Havacılık Koleji.
  • Bursa Mavi Atlas Sivil Havacılık Lisesi.
  • Darüşşifa Havacılık Lisesi.
  • Antalya Özel Altın Kanatlar Anadolu Havacılık Meslek Lisesi.
  • Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
Daha fazla öğe...

Uçak Bakım Teknisyeni Sertifikası Nasıl Alınır?

Hava aracı bakım lisansı alabilmek için SHGM'ye başvuru yapılmakta ve lisans kategorisine göre ilgili kategoride deneyim istenmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından SHY-147 belgesine sahip okullardan mezun olanlar için bu deneyim süreleri, B kategori lisans için 5 yıldan 2 yıla düşürmektedir.

Uçak Bakım Teknisyeni Nasıl Olunur?

Uçak bakım teknisyeni olmak için Anadolu Teknik Liselerinin beş yıllık eğitim veren Uçak Bakım Teknisyenliği ve Gövde Motor bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca üniversitelerin Uçak Teknolojisi gibi ilgili bölümlerinden mezun olarak da mesleğe adım atmak mümkündür.

Uçak gövde ve motor bakımı ne yapar?

Uçak Teknisyeni olarak mezun olduktan sonra mezun olduğu uzmanlığına(Gövde Motor Bakım-Elektrik Elektronik) göre havaalanlarında yada özel sektörlerde uçak bakım teknisyeni olarak çalışırlar. Uçak veya uçak parçaları üzerinde öngörülmüş veya birden çıkan sorunlarını düzeltmek adına gerekli bakımları yaparlar.

Uçak bakım ve onarım kaç yıllık?

Uçak Gövde Motor Bakımı bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları gerekmektedir.