Bağ-Kur geriye dönük borçlanma var mı?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur geriye dönük borçlanma var mı?
  2. Bağkura kayıt yaptırmayanlara af var mı?
  3. Isteğe bağlı Bağ-Kur da geriye dönük ödeme var mı?
  4. Oda kaydı olan Bağkurlu sayılır mı?
  5. Vergi mükellefi olan kişi Bağkurlu olur mu?
  6. Ziraat Odası kayıtlı Bağkurlu sayılır mı?
  7. Avukat Bağ-Kur ödemek zorunda mı?
  8. Bağ-Kur borçlarına yapılandırma var mı?

Bağ-Kur geriye dönük borçlanma var mı?

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 7326 sayılı Yapılandırma Yasası, babanız gibi Bağ-Kur kapsamında çalışması olup da kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma hakkı vermiyor.

Bağkura kayıt yaptırmayanlara af var mı?

Sizin gibi Bağkur'a kayıt ve tescilini yaptırmayanlara maalesef yeni bir hak getirilmedi. Yeni bir kanun çıkmadığı sürece 1992'den Bağkur'a kayıt yaptırmanız mümkün değil. ... Bağkur priminiz ile SSK priminiz birleştirilecek ve birleştirilen primler üstünden emekli olacaksınız.

Isteğe bağlı Bağ-Kur da geriye dönük ödeme var mı?

Şimdi geriye dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma maalesef mümkün değil. Askerlik borçlanması ile birlikte prim gününüzü 5400 güne tamamladığınızda 4/b (Bağ-Kur) statüsünden; son 1260 gün 4/a (SSK) kapsamında prim ödemek koşuluyla, prim gününüzü 5075 güne tamamladığınızda ise 4/a (SSK) statüsünden emekli olabilirsiniz.

Oda kaydı olan Bağkurlu sayılır mı?

Emeklilik yaşı gelen ancak 2000 yılından önce Bağ-Kur'a kayıt yaptırmayan esnafın oda ve vergi kayıtları dikkate alınsın. "Şu ana kadar hiçbir Bağ-Kur kaydı olmayan esnaf ve sanatkarlar, vergi ve oda kaydıyla 'den başlamak koşuluyla sigortalı olabilir.

Vergi mükellefi olan kişi Bağkurlu olur mu?

Vergi mükellefi veya şirket ortağı iseniz Bağkurlu olmak zorundasınız. ... Vergi mükellefi veya şirket ortağı olanların SSK'lı olarak çalışabilmeleri için işyerini kapatmalarına yada şirket ortaklığından çıkmalarına gerek yoktur.

Ziraat Odası kayıtlı Bağkurlu sayılır mı?

Ziraat odası kaydı olanlar zorunlu Tarım Bağ-Kur sigortalısı sayıldığından, kendi başvuruları olmasa bile ziraat odasına kayıt yaptıranlar ziraat odası tarafından SGK'ya bildirildiğinden, SGK bunları zorunlu Tarım Bağ-Kur sigortalısı yapmaktadır.

Avukat Bağ-Kur ödemek zorunda mı?

Siz ve sizin gibi bağımsız çalışan tüm avukatlar, 'den itibaren zorunlu olarak 4/b sigortalısı olmak zorundalar.

Bağ-Kur borçlarına yapılandırma var mı?

Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK'ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise . Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendisi ödeyen vatandaşlar, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor.