Polis olmak için hangi liseye gitmek gerekir 2021?

İçindekiler:

  1. Polis olmak için hangi liseye gitmek gerekir 2021?
  2. Pomem yaş sınırı 35 olacak mı?
  3. Polis olmak için kaç yaş lazım?
  4. Pomem ne demek?
  5. Pomem ve Pmyo farkı nedir?
  6. Pomem sınavına kimler girebilir?

Polis olmak için hangi liseye gitmek gerekir 2021?

Polis olmak isteyen adaylarımızın en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Polis meslek yüksek okulu okuyarak polis olmak isteyen adayların herhangi bir liseden mezun olmaları gerekmektedir. Hangi liseden mezun olduklarının herhangi bir önemi yoktur önemli olan lise ve dengi bir okuldan mezun olmaktır.

Pomem yaş sınırı 35 olacak mı?

Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne (POMEM) başvuru yapacak olan kişiler için yaş sınırı 30 olarak belirlenmiştir. ... Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne gidebilmek için askerliğini yapan ya da yapmayan tüm adayların 30 yaşından büyük olmaması gerekir.

Polis olmak için kaç yaş lazım?

PMYO Giriş Yönetmeliğinin 8. maddesi gereği; “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ekim tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 24 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek ...

Pomem ne demek?

Polis memuru yetiştirmek adına eğitim veren meslek Kurumu POMEM olarak verilmektedir. Aynı zamanda Polis Meslek Eğitim Merkezleri şeklinde de ifade edilir.

Pomem ve Pmyo farkı nedir?

PMYO'larda 2 yıllık eğitim verilirken POMEM'lerde en az 4 ay eğitim verilmektedir. PMYO'lara en az lise mezunu adaylar başvuru yapabilirken POMEM'lere başvuru sayısının %20'sini geçmemek üzere ön lisans mezunu adaylar başvuru yapabilmektedir.

Pomem sınavına kimler girebilir?

MADDE 5 – (1) POMEM'lere, lisans mezunları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilirler.