Sunumda Kaynak gösterme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sunumda Kaynak gösterme nasıl yapılır?
  2. Youtube kaynakçada nasıl gösterilir?
  3. APA nedir PPT?
  4. Rapor nasıl kaynak gösterilir?
  5. APA 6 ne demek?
  6. Raporda Kaynakça yazılır mı?

Sunumda Kaynak gösterme nasıl yapılır?

Kaynak başvurusu şöyle yapılır: Yazının metninde ilgili kelimeden sonra parantez içinde (yazar soyadı, yayın tarihi). Bazen de, ilgili kelimeden sonra parantez içinde (yazar soyadı, yayın tarihi, sayfa numarası).

Youtube kaynakçada nasıl gösterilir?

Yönetmen/Yükleyen Adı Soyadı, “Video Adı”, (Varsa) Dizi/Seri Adı, erişim: Gün Ay Yıl, IMDB Adresi, Atıf Yapılan Dakika (Dakika:Saniye-Dakika:Saniye). Yönetmen Soyadı, “Video Adı”, Atıf Yapılan Dakika (Dakika:Saniye-Dakika:Saniye).

APA nedir PPT?

Apa formatı APA tarafından belirlenmiş bir makale ve bilimsel yayın yazı formatıdır. Bu format bilimsel çalışmaların raporlaştırılmasında ya da yayınlanmasında ortak bir biçim kullanılmasını sağlar. ... Temel olarak dergilerde yayınlanacak makalelerin biçimsel ve içeriksel yapısını belirtmek için geliştirilmiştir.

Rapor nasıl kaynak gösterilir?

Hazırlayan Adı Soyadı, “Rapor Adı”, (Varsa) Rapor Türü, (Kurum Adı, Yılı; Numarası, Web Adresi. Hazırlayan Adı Soyadı, “Rapor Adı”, (Varsa) Rapor Türü, (Kurum Adı; Numarası, erişim: Gün Ay Yıl, Web Adresi. Hazırlayan Soyadı, “Rapor Adı”, Sayfa Numarası.

APA 6 ne demek?

APA 6. baskıya göre, 2-7 arasında yazara sahip olan çalışmaların tüm yazarlarının listelenmesi gerekirken, 8 ve daha fazla yazara sahip çalışmalar için ise ilk 6 yazar ve son yazarın adı eklenmek suretiyle listelenmesi gerekmekteydi.

Raporda Kaynakça yazılır mı?

Bir rapor bölümündeki «kaynakça», rapor metninin içinde atıfta bulunulan makalelerin dışında, raporu hazırlarken yazarlar tarafından faydalanılmış tüm eserlerin listelendiği rapor bölümüdür. ... Kaynakça bölümü hazırlamaya ise gerek yoktur.