Atipik zatürre nedir?

İçindekiler:

  1. Atipik zatürre nedir?
  2. Atipik viral nedir?
  3. Infiltrasyon tıpta ne demek?
  4. Tümöral infiltrasyon ne demek?

Atipik zatürre nedir?

Atipik pnömoni, üst ve alt solunum yollarını etkileyen bakteriyel bir enfeksiyondur. Atipik zatürre olarak adlandırılmasının nedeni, genelde diğer pnömoni tipleri kadar şiddetli olmaması veya tam aksine yoğun bakıma düşürecek kadar ağır seyretmesidir. Hastaneye kaldırılmayı gerektirecek belirtiler gösterebilir.

Atipik viral nedir?

Atipik Pnömoni: Daha çok genç kişilerde ateş, halsizlik, baş ağrısı gibi prodromal belirtiler ile birlikte subakut bir başlangıç ve kuru ya da mukoid balgam, öksürük, hırıltılı solunum gibi yakınmalarla karakterize, radyolojik olarak genellikle nonlober tutulum gösteren, fizik muayene ve radyolojik bulguları arasında ...

Infiltrasyon tıpta ne demek?

Tıp dilindeki sızmanın kelime anlamı farklı olabilmektedir. Doku veya organda bulunmaması gereken hücre, ödem sıvısının taşması. Buna ek olarak herhangi bir materyalin birikmesi, yayılması veya normalden fazla bulunması. Bu gibi sızmalar infiltrasyon olarak tanımlanır.

Tümöral infiltrasyon ne demek?

Tümörü infiltre eden lenfositler veya tümöre infiltre lenfositler(İngilizce: tumor-infiltrating lymphocytes), urun içine göçmüş ve kan dolaşımından ayrılmış akyuvarlardır.