Settar ismi ne anlama gelmektedir?

İçindekiler:

  1. Settar ismi ne anlama gelmektedir?
  2. Halik ne demek Allah'ın ismi?
  3. Ya Gafur kaç kere okunur?
  4. Ya azizi ya Gaffar ne demek?
  5. Ya bari ne için çekilir?

Settar ismi ne anlama gelmektedir?

Bu isim Allah'ın isimleri arasında yer almaktadır. Günahları örten anlamına gelmektedir. Allah'ın isimlerinden biri olması nedeni ile abd takısı ile kullanılır.

Halik ne demek Allah'ın ismi?

El-Hâlık Allah'ın 99 isimlerinden birisidir. El-Hâlık Esmaül Hüsnası'nın anlamı ''her şeyi yoktan var eden, yaratan, her şeyin varlığını ve yaşadığı süre boyunca geçirecek olan halleri önceden tespit ederek ona göre ortaya çıkaran, meydana getiren'' anlamı taşımaktadır.

Ya Gafur kaç kere okunur?

- El-Gafûr ismi, mağfirete nail olmak, bağışlanmak, korkulardan emniyet, büyüklerin kızgınlıklarını söndürmek için ''Ya Gafur Celle Celalühü'' diye toplamda 1286 kere okunmalıdır. - El-Gafûr ismi ateşli olan hastalıklarda hastaya 3 kere yazılır ise hasta iyileşir.

Ya azizi ya Gaffar ne demek?

Ya azizi ya Gaffar ne demek? Esmaül Hüsna'daki 99 isimden biri olan Settar, setr kökünden türetilmiştir. Setr gizlemek ve örtmek anlamına gelirken Settar da kulunun günahlarını diğer insanlardan gizleyen demektir. Ya Settar Ya Gaffar ise günahları affeden ve gizleyen manasına gelir.

Ya bari ne için çekilir?

l Bu güzel esmayı 7 gün süreyle her gün 100 defa okuyan kimse selamete erer ve afetlerden korunur. l Ya-Bari esmasını günde 210 kez şems saatinde okuyan kişi düşmanlarını yener ve feraha erer, zihni, aklı gelişir. l El-Bari ismi gümüşe yazılarak başta taşınırsa baş ağrılarından kurtulmak mümkün olur.