Şeftali cinsel gücü artırır mı?

İçindekiler:

  1. Şeftali cinsel gücü artırır mı?
  2. Şeftali suyunun faydası nedir?
  3. Şeftali iyi gelir mi?
  4. Bir insan günde ne kadar meyve yemeli?

Şeftali cinsel gücü artırır mı?

Şeftali: Araştırmalar gösteriyor ki C vitamini deposu olan şeftali özellikle kadınlarda cinsel isteği artırıcı bir meyve. Diğer bir özelliği de kan akışını hızlandırması.

Şeftali suyunun faydası nedir?

Serbest radikallerin verdiği zararları önleyen fenol,flavanoid ve karotenoidler açısından oldukça zengin olan şeftali suyu özellikle meme,akciğer ve kolon kanserine karşı koruma etkisi yaratıyor. Şeftali suyunun faydaları arasında göz sağlığını koruması da yer alıyor.

Şeftali iyi gelir mi?

Şeftalinin mideye olan faydası oldukça büyüktür. Gastrit ve kolit gibi sindirim problemlerinin tedavisinde kullanılır ve iyi gelir. Bedene olan faydaları ile bilinen şeftalinin cilde de faydası çok büyüktür. Vitamin bakımından oldukça zengin olan bu meyve cildi besler, tonu dengeler, kırışıklıkların oluşumunu engeller.

Bir insan günde ne kadar meyve yemeli?

Bu nedenle sağlıklı diye sınırsızca meyve tüketmek fazla kilo almaya neden olabiliyor. Kontrollü tüketim için, kadınların günde 2 porsiyon, erkeklerin ise 3 porsiyon meyve tüketmesi idealdir. Bir küçük elma, ortaya boy portakal, yarım muz, 12 adet kiraz ve bir büyük boy mandalina bir porsiyon meyveye karşılık geliyor.