MEB eğitim Takvimi nereden alınır?

İçindekiler:

  1. MEB eğitim Takvimi nereden alınır?
  2. Üni 1 dönem kaç hafta?
  3. Eğitim Takvimi uygulaması nedir?
  4. Güz dönemi kaç ay sürüyor?
  5. Bir eğitim öğretim yılı kaç gündür?
  6. 20 Okullar ne zaman acılacak?
  7. 2021-2022 yılı Yüz Yüze mi?

MEB eğitim Takvimi nereden alınır?

Eğitim Takvimi Facebook ve Instagram'dan @egitimtakvimi, Twitter'dan ise @egitimtakvimi1 hesabından takip edilebiliyor. Takvime, ücretsiz cep telefonu uygulamasıyla da kolayca ulaşılabiliyor.

Üni 1 dönem kaç hafta?

Madde 3 - a) (Değişik:RG-8/1/2016-29587) Bir öğretim yılı (akademik yıl) her biri en az on dört hafta (70 iş günü) olan güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Yarıyıl sonu sınavları bu sürelere dâhil değildir. Üniversite Senatosu gerekli gördüğü hallerde yarıyıl sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir.

Eğitim Takvimi uygulaması nedir?

Özgün niteliğe sahip 'Eğitim Takvimi', okul öncesinden ortaokula kadar ailelere ve çocuklara oyunlar, etkinlikler, bilimsel içerikler ve değerlerle ilgili küçük ipuçlarını içeriyor. Takvim, merakı, işbirliğini, paylaşmayı, değerlerin önemini vurguluyor.

Güz dönemi kaç ay sürüyor?

Genel olarak güz dönemleri eylül ayında başlar ve Aralık ayı itibarı ile sona erer. Ancak bazı üniversiteler bu ayı Ocak ayına kadar uzatabiliyor. Yarıyıl tatilleri de Ocak ve Şubat aylarına denk gelmektedir.

Bir eğitim öğretim yılı kaç gündür?

Ders yılının başlaması, yarıyıl tatili, ara tatiller ile yaz tatili ve ders kesimi tarihleri Bakanlıkça duyurulur. Ders yılının 180 iş gününden az olmaması esastır.

20 Okullar ne zaman acılacak?

Okullar 6 Eylül Pazartesi günü açılacak. Okulların açılmasıyla birlikte yeni dönemde öğrenciler toplamda 182 gün eğitim görecek. MEB'in açıkladığı takvime göre; birinci dönem, Pazartesi günü başlayacak ve 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

2021-2022 yılı Yüz Yüze mi?

Nitekim geçtiğimiz 1,5 yıl boyunca Kovid-19 salgını nedeniyle eğitimi bütünüyle uzaktan öğretim usulüyle yapmaya çalıştık ve başardık. Şimdi 2021-2022 akademik yılında bütün üniversitelerimizde aldığımız karara göre eğitim ve öğretim yüz yüze yapılacaktır.