Cüneyd-i Bağdadi hazretleri kimdir?

İçindekiler:

  1. Cüneyd-i Bağdadi hazretleri kimdir?
  2. Cüneydi Bağdadi hazretlerinin kabri nerede?
  3. DAES terör örgütü nedir?
  4. Ebu Bekir El Bağdadi nerede öldü?
  5. Deaş ne oldu?

Cüneyd-i Bağdadi hazretleri kimdir?

Cüneyd-i Bağdâdî (8), 9. yüzyılda yaşamış Fars sufi ve filozof. Bağdat'ta doğdu ve orada yaşadı. Ailesi aslen Nihâvendli olup cam ticaretiyle uğraştıklarından Kavârirî nisbesiyle tanınmaktaydı. Bizzat Cüneyd-i Bağdadi'de ipek ticaretiyle meşgul olduğundan Hazzâz lakabıyla tanınmıştır.

Cüneydi Bağdadi hazretlerinin kabri nerede?

911 yılında 91 yaşındayken vefat eden Cüneyd-i Bağdadi, Bağdat'ta hocası ve dayısı Sırri-i Sekati'nin kabri yanına defnedildi. Türbesi, sevenleri tarafından ziyaret edilmektedir.

DAES terör örgütü nedir?

DEAŞ, Irak ve Şam İslam Devleti'nin kısaltılmış ismidir. Ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinden olan Irak ve Suriye'de aktif olan bir terör örgütüdür. Etkin oldukları bölgede hiçbir güvenlik gücü, sivil, silahlı örgüt veya ülkeyi muhatap almayarak hilafet devleti kurmayı kendilerine amaç edinmişlerdir.

Ebu Bekir El Bağdadi nerede öldü?

Ebu Bekir el-Bağdadi/Ölüm tarihi

Deaş ne oldu?

Irak'ın Kerkük kentinde, terör örgütü DEAŞ'ın Irak Federal Polis gücüne ait gözlem noktasına düzenlediği silahlı saldırıda 2 polis, olay üzerine bölgeye gelen askeri araçların geçtiği yola tuzaklanan bombaların patlatılması sonucu da 10 polis öldü.