Miyokardit nedir nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Miyokardit nedir nasıl tedavi edilir?
  2. Endokardit nedir belirtileri nelerdir?
  3. Endokardit kalp enfeksiyonu nedir?
  4. Kalp zarında iltihaplanma neden olur?

Miyokardit nedir nasıl tedavi edilir?

Kalp ritminin düzenlenmesi ve ödemin atılması için kişiye özel olarak tedavi düzenlenir. İleri miyokardit vakalarında ise ventriküler destek cihazı, intraaortik balon pompası, ekstrakorporeal membran oksijenasyonu gibi uygulamalar yapılır. Daha şiddetli vakalarda ise kalp nakli yapılması gerekebilir.

Endokardit nedir belirtileri nelerdir?

Kalpteki enfeksiyonun olduğu bölge ve bakterinin tipine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Subakut yani bir süredir devam eden endokarditte, haftalar veya aylar boyunca devam eden ateş, kırgınlık, dalak büyümesi, kalpte üfürüm duyulması, kilo kaybı ile gece terlemeleri görülüyor.

Endokardit kalp enfeksiyonu nedir?

Endokardit kalp kapaklarının, kalp ve damarların içte yer alan tabakası olan endotel tabakasının mikrobik enfeksiyonuna deniyor. Doğumsal veya sonradan edinilmiş kalp hastalıkları olan hastalarda görülen anormal kan akımları, endotel tabakasına hasar veriyor ve altındaki kollojeni ortaya çıkarıyor.

Kalp zarında iltihaplanma neden olur?

Kalp zarı iltihabı, kalbi saran ve bağ dokusundan oluşan zarın iltihabıdır. Çeşitli nedenlere bağlı olabilir ama genellikle nedeni virüslerdir. Kalp zarı içinde, iltihap nedeniyle sıvı birikmesi de olasıdır. Bu durum belirti vermeyebilir, ama göğüs filminde görülür.