Finansal temel kavramlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Finansal temel kavramlar nelerdir?
  2. Muhasebede sosyal sorumluluk kavramı nedir?
  3. Muhasebe sisteminin fonksiyonları nelerdir?
  4. Süreklilik nedir Muhasebe?
  5. Süreklilik kavramı nedir matematik?

Finansal temel kavramlar nelerdir?

Finans: Para, fon ya da sermayedir. Finansman: İşletmenin ihtiyacı olan fonların sağlanmasıdır. Finansal yönetim: İşletmenin ihtiyacı olan fonların tespit edilerek sağlanması ve sağlanan fonların uygun varlıklara yatırılarak yönetilmesidir. Alış fiyatı: Alınan bir mal için ödenen bedeldir.

Muhasebede sosyal sorumluluk kavramı nedir?

Sosyal sorumluluk kavramı; muhasebenin organizasyonunda, muhasebe uygulamalarının yürütülmesinde ve mali tabloların düzenlenmesi ve sunulmasında; belli kişi veya grupların değil, tüm toplumun çıkarlarının gözetilmesi ve dolayısıyla bilgi üretiminde gerçeğe uygun, tarafsız ve dürüst davranılması gereğini ifade eder.

Muhasebe sisteminin fonksiyonları nelerdir?

Muhasebenin işlevleri yerine getiren sistem temelde kaydetme, sınıflandırma, özetleme ve raporlama olarak dört ana fonksiyon altında tanımlanmıştır.

Süreklilik nedir Muhasebe?

3. İşletmenin Sürekliliği Kavramı: Bu kavram, işletmelerin faaliyetlerini bir süreye bağlı olmaksızın sürdüreceğini ifade eder. Bu nedenle işletme sahiplerinin ya da hissedarlarının yaşam süreleriyle bağlı değildir. İşletmenin sürekliliği kavramı maliyet esasının temelini oluşturur.

Süreklilik kavramı nedir matematik?

Matematikte, süreklilik, girdisi yeterince küçük miktarda değiştiğinde çıktısı da küçük miktarda değişen fonksiyonları ifade eder. Tek değişkenli gerçel fonksiyonlar için, "grafiğini el kaldırmadan çizebilme" şartının soyutlanmasıyla ulaşılmış bir kavramdır.