Kar kavramı nedir?

İçindekiler:

  1. Kar kavramı nedir?
  2. Kar nedir nasıl oluşur?
  3. Kar halleri nelerdir?
  4. Çürük kar nedir?
  5. Belirli bir dönemde elde edilen karın o dönemde kullanılan sermayeye oranına ne denir?
  6. Kar nedir işletmede?
  7. Kar kristallerinin farklı şekil ve büyüklükte olmasının nedenleri nelerdir?
  8. Çürük etkisi tanımı nedir?
  9. Diş çürüklerine sebep olan bakteri grubu nedir?
  10. Toplam üretim miktarının toplam girdi miktarına oranı olarak ifade edilen ve ekonominin genel verimliliğinin değerlendirilmesinde kullanılan kavram nedir?
  11. Net kar oranı ne demek?
  12. Su damlacıkları donarak buz haline geldikten sonra oluşan buz tanelerine ne denir?
  13. Hava eksi kaç derecede don olur?

Kar kavramı nedir?

Dar anlamda kar, herhangi bir dönem içinde fiilen satılan malların satış tutarı ile bu malların maliyet bedeli arasındaki farktır. Geniş anlamda ise, bir işletmenin özvarlığında meydana gelen artış kâr kavramını ifade eder.

Kar nedir nasıl oluşur?

Küçük donmuş su kristallerinden oluşur. Bir kar tanesi veya bir buz kristali, altıgen, yıldız gibi şekillerle atmosferden düşen buz kristallerinin birleşimidir. ... Havanın daha fazla soğumasından sonra su buharı, kar parçacıklarına dönüşür. Bu parçacıklar birbirleriyle birleşerek kar kristallerini oluşturur.

Kar halleri nelerdir?

-Kaba Kırağı Karı: Kristalleri erimeye yüz tutmuş, ancak sert, kaba kırağı biçimini almış kar. -Erimiş Kar: Kristalleri tamamen erimiş kar. -Buz: Kristalleri tamamen erimiş, karın donmuş ve saydamlaşmış hali. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün sözlüğünde ise kara ilişkin çok sayıda terim yer alıyor.

Çürük kar nedir?

Çürük kar: Bu tür kar, üstte kalan sert kar tabakalarının altında yer alan yumuşak ıslak kar tabakalarıyla karakterize olan bir bahar koşuludur.

Belirli bir dönemde elde edilen karın o dönemde kullanılan sermayeye oranına ne denir?

KÂRLILIK (RANTABILITE) İŞLETMENİN BELİRLİ BİR DÖNEMDE ELDE ETTİĞİ KÂRIN O DÖNEMDE İŞLETMEDE KULLANILAN SERMAYEYE ORANIDIR.

Kar nedir işletmede?

Kar Bir malın satış fiyatı ile maliyeti arasındaki müsbet fark. Bir işletmede, belirli bir dönemde, dönem sonu öz sermayesinin dönem başı öz sermayeden fazla olan miktarı. ... Gayri safi veya brüt kar bir iktisadi faaliyetin neticesinde bir mal ve hizmet satışından elde edilen fazlalıktır.

Kar kristallerinin farklı şekil ve büyüklükte olmasının nedenleri nelerdir?

Kar tanesinin şeklini belirleyen şey etrafını çevreleyen ortam sıcaklığıdır. Sivri ve uzun buz kristalleri -2 derecede oluşurken, sıcaklığın -5'e düşmesi düz, tabak şeklinde kristallere yol açar. Kar tanesi düşerken farklı sıcaklıklara maruz kaldığında kar kristallerinin altı kolu farklı şekillere bürünür.

Çürük etkisi tanımı nedir?

Diş çürüğü bakterilerin diyet ile alınan karbonhidratların fermantasyonu sonucu açığa çıkardıkları asitlerin diş sert dokularında neden olduğu yıkım olarak tanımlanabilir. Diş çürükleri ağrı ve diş kaybının en yaygın nedenidir.

Diş çürüklerine sebep olan bakteri grubu nedir?

Streptococcus mutans adlı bakteri çürüğün başlangıcında en önemli role sahiptir. Bu bakteri salgıladığı bazı maddelerle diş yüzeyinin yapışkanlığını artırarak bakteriler ve gıda artıklarının diş yüzeyine daha kolay yapışmasına sebep olur.

Toplam üretim miktarının toplam girdi miktarına oranı olarak ifade edilen ve ekonominin genel verimliliğinin değerlendirilmesinde kullanılan kavram nedir?

Toplam faktör verimliliği; belli bir üretim süreci sonunda elde edilen ürünün, bunun üretimde kullanılan bütün üretim faktörlerine oranıdır. ... Brüt faktör verimliliği, toplam üretimin, toplam girdilere oranı ile ifade edilir.

Net kar oranı ne demek?

Net kar marjı, gelirin bir yüzdesi olarak ne kadar net gelir veya kar elde edildiğine eşittir. Net kar marjı, bir şirketin veya faaliyet bölümünün net karının gelirlere oranıdır . Net kar marjı tipik olarak yüzde olarak ifade edilir, ancak ondalık biçimde de gösterilebilir. ... Net kar marjına ayrıca net marj denir.

Su damlacıkları donarak buz haline geldikten sonra oluşan buz tanelerine ne denir?

Yağmur damlaları fırtına nedeniyle donar. Yere doğru inerken hava akımları bunları bir aşağı bir yukarı sürükleyerek daha büyük buz parçaları hâline getirir. Ağırlaşan buz parçaları yere düşer. Buna dolu denir.

Hava eksi kaç derecede don olur?

Tarımsal faaliyetlerdeki en büyük risk olan don, kısaca sıcaklığın 0°C'ın altına düşmesiyle veya 0°C'a yakın derecelerinde meydana gelen bir olaydır.