Reyno hastalığı nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Reyno hastalığı nasıl tedavi edilir?
  2. Reyno nasıl bir hastalıktır?
  3. Raynaud hastalığı tehlikeli mıdır?
  4. Zeyno hastalığı nedir?
  5. Lejyoner hastalığı hangi hastalık grubundadır?

Reyno hastalığı nasıl tedavi edilir?

Raynaud hastalığının tedavisinde çok çeşitli ilaçlar kullanılmaktadır. İnatçı ağrısı, diğer tedavilere yanıt alınamayan, yaraların iyileşmesini kolaylaştırmak amacıyla LAPAROSKOPİK SEMPATEKTOMİ ameliyatı yapılır. Sempatektomi ameliyatı ile uzun dönem fayda sağlanabilir.

Reyno nasıl bir hastalıktır?

Reyno fenomeni,el ve ayak parmaklarının yanısıra kulak veya burun damarlarını da etkileyen bir bozukluktur. Hastalık el ve ayak parmaklarında vazospastik ataklar denilen damarlarda daralma ile karakterizetekrarlayıcı ataklarla seyretmektedir. Ataklar,soğuğa maruz kalma ve emosyonel stres ile başlamaktadır.

Raynaud hastalığı tehlikeli mıdır?

Raynaud hastalığı tehlikeli olmaktan çok rahatsız edicidir ve parmakların sıcak tutulmasıyla şikayetler en düşük düzeyde tutulabilir.

Zeyno hastalığı nedir?

Zona, (herpes zoster) deride ağrılı döküntülere neden olan bir sinir iltihabıdır. Hastalık, suçiçeğinin de nedeni olan Varicella Zoster isimli virüsünden kaynaklanır. Bu virüs, suçiçeği geçirenlerin vücudunda uzun süre gizlenerek kalabilir. Ancak yaşlandıkça zona olarak yeniden ortaya çıkabilir.

Lejyoner hastalığı hangi hastalık grubundadır?

Lejyoner hastalığı, Legionella pneumophila isimli bakterinin neden olduğu nadir fakat ciddi bir akciğer enfeksiyon hastalığıdır. Klima, jakuzili havuz, havalandırma sistemleri gibi sistemlerden solunum yoluyla bulaşır. Bakteri genellikle oteller, hastaneler veya ofisler gibi toplumsal alanlarda bulunur.