Geçmiş kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Geçmiş kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Garip kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Özel kelimeler nelerdir?
  4. Özel anlam ne dir?
  5. Nitel ne dir?
  6. Nicel ve nitel sözcükler nedir?
  7. Nicelik ne anlama gelir?
  8. Nitelik ve nicelik arasındaki fark nedir?
  9. Büyük nitel mi nicel mi?
  10. Güzel nitel mi nicel mi?

Geçmiş kelimesinin eş anlamı nedir?

Geçmiş sözcüğünün 4 adet eş anlamlısı karşılığı bulunmaktadır. Geçmiş ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Geçmiş sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler aptal, geri, mazi ve son sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Garip kelimesinin eş anlamı nedir?

Garip ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Garip sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler acayip, gülünç, tuhaf, yabancı ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Özel kelimeler nelerdir?

Söylenişte tekil olmasına rağmen anlamca geniş kapsamlı olan sözcüklere genel anlamlı sözcükler; anlamca daha dar kapsamlı olan sözcüklere ise özel anlamlı sözcükler denir.

Özel anlam ne dir?

Genel ve özel anlam, kelimelerin kapsamı ile ilgili özelliklerini belirtmektedir. ... Daha iyi bir tanımla; sözcüğün bir türün tamamı için kullanılmasına “genel anlam“, o türün sadece bir ya da birkaç örneğine işaret edecek şekilde kullanılmasına da “özel anlamdenir.

Nitel ne dir?

Nitel anlam: Nitel anlam ise nicel anlamın tersidir. Yani bütün değişik kavramların sayılamayan, atılır çoğalmayan ya da ölçülemeyen değerlerini anlatan yazı şeklinde öne çıkar. Duygusal olarak farklı varlıkların anlam kazanması üzerinden de ifade etmek mümkün.

Nicel ve nitel sözcükler nedir?

Nicel anlam: Ölçülebilen, sayılabililen, miktarı tespit edilebilen, azlığı ya da çokluğu belirlenebilen sözcüklere nicel anlamlı sözcükler denir. ... Nitel anlam: Ölçülemeyen, sayılamayan, miktarı tespit edilemeyen sözcüklere ise nitel anlamlı sözcükler denir.

Nicelik ne anlama gelir?

Herhangi bir şeyin sayılabilen, ölçülebilen, artıp azalabilen durumunu bildiren sözcükler nicelikle ilgilidir. Uzunluk, kısalık, mesafe, ağırlık vb. (metre, cm, km, gram, kg vb.) ifadeler nicel anlamlı ifadelerdir.

Nitelik ve nicelik arasındaki fark nedir?

Nitelik ve Nicelik farkı nedir. Başlıca Farklar; Nicelik somut bir şekilde ölçülebilen (Örnek; 100 adet elma), Nitelik ise ölçülemeyen fakat o söz konusu nesnenin özelliğini belirten ifadelerdir(Örnek; Elmaların renginin kırmızı olması)

Büyük nitel mi nicel mi?

Varlıkların sayılabilen ölçülebilen özelliklerini anlatan sözcükler nicel anlamlı sözcüklerdir. Sayılamayan özelliklerini anlatan sözcükler ise nitel anlamlıdır. Anlamdaş gibi göründüğü halde birbirlerinin yerini tamamen tutamayan sözcükler ise yakın anlamlıdır.

Güzel nitel mi nicel mi?

Birinci örnekteki “güzel” sözcüğü, ölçülemeyen bir nitelik bildirdiği için nitel anlamlıdır. Gözlerin ne derece güzel olduğunu ölçen bir alet yoktur. İkinci örnekteki “güzel” sözcüğü ise “çok” anlamında kullanılmıştır. Paranın ne kadar kazanıldığı hesaplanabileceği için “güzel” sözcüğü nicel anlamlıdır.