Çağlayan kelimesi nedir?

İçindekiler:

  1. Çağlayan kelimesi nedir?
  2. Çağlayan ses ne demek?
  3. Çağlayan bulmacada ne demek?
  4. Çardak diğer adı nedir?
  5. Çağlayıp akmak ne demek?
  6. Hile düzen tuzak ne demek?
  7. Çardak kelimesinin kökü nedir?
  8. Kınalı keklik ne anlama gelir?

Çağlayan kelimesi nedir?

Küçük bir akarsuyun, çok yüksek olmayan bir yerden dökülüp aktığı yer.

Çağlayan ses ne demek?

Çağlayan kelimesi Türkçe'de "gürültü etmek, şakırdamak, bağırmak" anlamına gelir. ... Türkçe fiil Türkçe çagı veya çav "gürütlü, ses" sözcüğünden +lA- sonekiyle türetilmiştir.

Çağlayan bulmacada ne demek?

Çağlayan kelimesi için 4 harfli bulmaca cevabı olarak, 'Atağ' sözcüğünü kullanmak mümkün. 5 harfli bulmaca cevabı olarak ise Çağlayan kelimesine karşılık, 'Gürel' sözcüğü kutucuk içerisinde yazılabilir.

Çardak diğer adı nedir?

Çardak, kameriye ya da kamelya; tarla, bahçe ve avlularda yazın serinlemek ve vakit geçirmek amacıyla inşa edilen, üstü genelde örtülü, bazen sarmaşık bitkilerle kaplanan basit yapı.

Çağlayıp akmak ne demek?

(akarsu) Köpürerek ve ses çıkararak coşkun bir biçimde akmak.

Hile düzen tuzak ne demek?

Hile düzen tuzak sorusunun bulmacalarda yer alan cevaplarından en fazla kullanılanı Tonga ve Katakulli olarak ifade edilmektedir. Bu cevaplar bu sorunun eşanlamlısı olarak değerlendirilmektedir.

Çardak kelimesinin kökü nedir?

Farsça çārṭāḳ چار طاق ""dört kemer", dört kemer veya dört ayak üstünde duran çatı, divanhane" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Farsça çār چار "dört" ve Farsça ṭāḳ طاق "kemer, tak" sözcüklerinin bileşiğidir.

Kınalı keklik ne anlama gelir?

Türkçe sözlükte kınalı keklik sözcüğünün tanımı kınalı keklik Sülüngillerden, Balkan Yarımadası, Orta ve Doğu Asya'da yaşayan, uzunluğu 38 cm olan bir kuş türü (Alectoris graeca).