Kabinet nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kabinet nedir ne işe yarar?
  2. Kabinette neler bulunur?
  3. Kabinet u ne demek?
  4. Dikili tip kabinet nedir?
  5. Soho Rack Kabin nedir?
  6. 26u kaç santim?
  7. Rack Kabin 1 u nedir?
  8. 20u kaç cm?
  9. 1U kabin nedir?
  10. Rack Switch nedir?
  11. 12 u kaç cm?
  12. 32u kabinet kaç cm?
  13. 16u kabinet kaç cm?
  14. Rack Kabin ölçüleri nasıl hesaplanır?
  15. Yönetilebilir switch nedir ne işe yarar?
  16. 26 u kaç cm?
  17. 12u kabinet kaç cm?
  18. Kabinet ölçüleri nasıl hesaplanır?
  19. Yönetilebilir switch farkı nedir?

Kabinet nedir ne işe yarar?

Kabinet, bilgisayar teknolojileri (BT) ekipmanını tutmak ve düzenlemek için özel olarak tasarlanmış bir raftır.

Kabinette neler bulunur?

Standart seri üretim kabinet ölçüleri genel olarak tüm müşteri ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilmektedir. Sistem kabini içerisine yerleştirilecek cihazlar dikkate alınarak 19″ Priz, sabit ve hareketli raflar, fan modülü, kablo organizer, aydınlatma ve kapama paneli gibi gerekli aksesuarlar tespit edilir.

Kabinet u ne demek?

Kabinetlerde “Rack Mount” sunucu sistemlerinde gördüğünüz 1U, 2U gibi ifadeler form faktörü birimidir. Sunucuların monte edildiği kabin veya rack'lerde yüksekliği bildirir. İbaredeki U, standart 4.45 cm (tam olarak 44.45 mm) yükseklik demektir.

Dikili tip kabinet nedir?

Dikili Tip Kabinler ; Daha çok havalimanı ya da holding gibi büyük ölçekli haberleşme ağına ihtiyaç duyan işletmeler için uygundur. Arka ve yan kapakları sökülebilen bu tür kasalar, daha dayanıklı olur ve ek fan montajına olanak tanır.

Soho Rack Kabin nedir?

Soho tipi rack kabinler alan sıkıntısı olan yerlerde hem genişlik hem derinlik anlamında avantaj sağlar. Yek pare üretildikleri için yan kapakları açılmaz. Soho rack kabinlerin genişliği 520mm civarlarında ve derinlikerli de 400 mm civarında olmaktadır.

26u kaç santim?

26u Rack Kabinet Ölçüleri Her bir U, 4,5 cm ölçüsünü ifade etmektedir. Yatay formda tasarlanan kabin sistemleri, 7u, 10o, 12u gibi daha minimal boyutlarda ve duvara monte edilerek kullanılabilen ürünlerdir. 26u kabinet ölçüleri, dikili kabin sistemi kategorisinde olup 8 ölçülerinde üretilmektedir.

Rack Kabin 1 u nedir?

1U 1,75 inç, 44,45 mm'dir. Yüklenen aksesuarların çoğu 1U ila 4U yüksekliğe sahiptir ve ağ cihazlarınızın ihtiyaç duyacağı toplam U ünitelerini bilmeniz size gereken yüksekliği sağlar.

20u kaç cm?

20u rack kabin, 19 inç standart rack kabinet modelidir. Ek olarak, 20u rack kabinet modeli 95 cm uzunluğa sahiptir.

1U kabin nedir?

Rack kabinlerin genelinde evrensel olarak kabul edilen 19 inç olarak kabul edilen herhangi bir cihazın konumlandırılmasına imkan tanıyan bölmeler yer almaktadır. ... Raf boyutunun kabul edildiği rack kabinlerde ''U'' yani, 1U = 44, 45 mm dir.

Rack Switch nedir?

Anahtarlamalı veri iletimi gerçekleştiren ağ bağlantı cihazıdır. İki veya daha fazla bilgisayar arasında iletişim ve bağlantı kurmak için kullanılan ağ cihazlarından biridir.

12 u kaç cm?

12u kabinet ölçüleri; 19 inç ve 54 cm olarak standart şekilde dizayn edilmektedir.

32u kabinet kaç cm?

32u Kabinet, 19 inç kabinet satış sayfamızda yer alan 152 cm uzunluğunda tekerlekli 32u rack kabin modelidir.

16u kabinet kaç cm?

16u Kabinetler ortalama 72 cm uzunluğundadır.

Rack Kabin ölçüleri nasıl hesaplanır?

Yükseklik U birimindendir (Nominal yükseklik) Standartlaştırma amacıyla rack kabinetlerde kurulum yüksekliği U birimi ile ifade edilir ve bu, her kabinette kullanılabilir. 1 U = 1,75 inç'tir. Diğer ölçü birimleri ile 4,45 cm ve 44,45 mm'dir. Kurulan aksesuarların çoğunun yüksekliği 1 U ile 4 U arasında değişir.

Yönetilebilir switch nedir ne işe yarar?

Yönetilebilir ethernet switchler genelde endüstriyel uygulamalarda görebileceğimiz, konfigürasyon, yönetme ve LAN üzerinden izleme imkanı veren bir ethernet switch türüdür. Yani yönetilebilir ethernet switchler, uygulama göre ethernet seçeneklerini değiştirebileceğiniz bir cihazdır.

26 u kaç cm?

26u rack kabin modeli standar 19 inç genişliğe sahip kabinet modelidir. Diğer yandan, 26u uzunluğu yani 123 cm uzunluğu sayesinde, kilitli cam kapak ve tekerleki yapısı ile konforu yaşatmaktadır.

12u kabinet kaç cm?

12u kabinet ölçüleri; 19 inç ve 54 cm olarak standart şekilde dizayn edilmektedir.

Kabinet ölçüleri nasıl hesaplanır?

Yükseklik U birimindendir (Nominal yükseklik) Standartlaştırma amacıyla rack kabinetlerde kurulum yüksekliği U birimi ile ifade edilir ve bu, her kabinette kullanılabilir. 1 U = 1,75 inç'tir. Diğer ölçü birimleri ile 4,45 cm ve 44,45 mm'dir. Kurulan aksesuarların çoğunun yüksekliği 1 U ile 4 U arasında değişir.

Yönetilebilir switch farkı nedir?

Yönetilebilir ethernet anahtarları sayesinde ağ trafiği izlenebilir, portlar kontro edilebilir, dahası VLAN özellikli ise farklı senaryolar oluşturulabilir. Yönetilemez ethernet switchler ise daha sınırlı yönetim ve ayar imkanı sunarken, uygun fiyatı ve profesyonel olmayan kullanıcılar için uygundur.