Ütüye yapışan şeyi nasıl çıkarırız?

İçindekiler:

  1. Ütüye yapışan şeyi nasıl çıkarırız?
  2. Kumaş Yanığı Nasıl Temizlenir?
  3. Kumaşa yapışan plastik nasıl çıkar?
  4. Ütü kireci nasıl çözülür?
  5. Yanık Ütü altı nasıl temizlenir?
  6. Kıyafete yapışan etiket lekesi nasıl çıkar?
  7. Kumaştaki yapışkan bant lekesi nasıl çıkar?

Ütüye yapışan şeyi nasıl çıkarırız?

Temin ettiğiniz beyaz sirkeyi bir miktar ısıtın ve ardından temiz bir bezi bu sirkenin içine batırıp bezin iyice ıslanmasını sağlayın. Ardından fazla sirkesini süzdürüp ütü tabanının lekeli kısmını hafif hafif ovalayarak lekelerden kurtulun.

Kumaş Yanığı Nasıl Temizlenir?

Yani yarım bardak su ve yarım bardak oksijenli karışımı hazırlayın. İyice karıştırın ve bir bezi bu su ile ıslatın. Yanık lekesi olan bölgeyi bu bezle silin. Giysinizdeki yanık lekesinin kaybolduğunu göreceksiniz.

Kumaşa yapışan plastik nasıl çıkar?

Parça halinde olmayan sıvanmış plastikler içinde tiner kullanabilirsiniz. Plastiği güzelce temizledikten sonra yüzeyi sirke ve karbonat karışımı ile güzelce temizleyin. Bu sayede hem ufak kalıntılardan hem de tiner kokusundan kurtulmuş olursunuz.

Ütü kireci nasıl çözülür?

Ütünün alt tabanındaki delikleri bir kürdan yardımıyla açın ve deliklerde oluşan kireci yumuşatın. Sonrasında tüm deliklere karbonat serpiştirin. Ütünün altını yarım limon ile silin ve ütüyü bir dakika ısıtın. Daha sonra fişini çekerek, kireçlerin temizlenmesini bekleyin.

Yanık Ütü altı nasıl temizlenir?

Ütü altında oluşan yanık lekelerini ve kireç izlerini temizlemek için; bir miktar beyaz sirkeyi bir cezvede ısıtın. Isınan sirkeyi bir havlu yardımı ile ütünün altına sürün ve ovalamaya başlayın. Sıcak sirkenin etkisiyle ütünün altı temizlenecektir.

Kıyafete yapışan etiket lekesi nasıl çıkar?

Etiket Lekesi Nasıl Çıkar?
  1. Etiket kaynaklı yapıştırıcı kalıntısını dondurmak için bir buz küpü kullanın.
  2. Etiket lekesi kalıntısının fazlasını olabildiğince almak için bir kaşık kullanarak dikkatlice kazıyın.
  3. Artık yapıştırıcı çıkmayıncaya kadar küp buz ve kaşık kullanarak işlemi tekrarlayın.
Daha fazla öğe...

Kumaştaki yapışkan bant lekesi nasıl çıkar?

Yapıştırıcıyı Kumaştan Çıkarmak İlk olarak denenebilecek yöntem kumaşı sıcak su, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı ve yağ çözücü karışımı dolu bir leğenin içerisinde yarım saat bekletmektir. Yarım saat sonra kumaş elde iyice ovarak yıkanır veya çamaşır makinesinde yıkamaya bırakılır.