Bağkur gün sayısı nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Bağkur gün sayısı nasıl öğrenilir?
  2. E devletten bağkur nasıl sorgulanır?
  3. BAĞ-KUR ödemesi ne kadar 2021?
  4. BAĞ-KUR prim gün sayısı ne kadar?
  5. E devlet barkodlu 4B Hizmet Dökümü nasıl alınır?
  6. Bağkur'dan emekli olmak için kaç gün gerekli?

Bağkur gün sayısı nasıl öğrenilir?

Bağkurda günlerinize bakabilmeniz için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Ptt adreslerine gittiğinizde rahatlıkla bu şifreyi edinebilirsiniz. Ardından https://www.turkiye.gov.tr internet adresine girerek e-devlet şifresiyle bütün işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

E devletten bağkur nasıl sorgulanır?

Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/4b-hizmet-bilgisi adresine tıklayarak e-devlet Sosyal Güvenlik Kurumu 4B Hizmet Bilgisi sayfasına gidi. Ancak e-devlet üzerinde daha önce kimlik doğrulaması yapmadıysanız sizi kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecektir.

BAĞ-KUR ödemesi ne kadar 2021?

Geliri brüt asgari üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı brüt asgari ücretin %3'ü tutarındadır. Bu nedenle 2021 yılı için bu kapsamdaki kişilerin ödeyeceği prim tutarı aylık 107,33 TL'dir.

BAĞ-KUR prim gün sayısı ne kadar?

Bağ-Kurlular SSK ya geçerek 10 yıla varan erken emeklilik hakkına kavuşuyor. Bunun yanında Bağ-Kur'da 7200 gün kadınlar, 9000 gün erkekler prim ödemek zorundadırlar.

E devlet barkodlu 4B Hizmet Dökümü nasıl alınır?

- e-Devlet'e T.C. kimlik no ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler kısmındaki Sosyal Güvenlik ve Sigorta sekmesi üzerinden '4B hizmet bilgisi' kısmını bulun. - Ya da kısaca e-Devlet'te açılan ilk sayfadaki arama kısmına 4B yazarak ilgili sekmeyi bulabilirsiniz.

Bağkur'dan emekli olmak için kaç gün gerekli?

01.05.2008 tarihinden itibaren aktif iş yaşamına atılan erkekler, 5400. gün sonrasında yaşları yeterli olduğu takdirde emekli olmaya hak kazanır. 01.05.2008 yılı ve sonrası iş hayatına atılan kadınlar, 58 yaş ve 7200 gün şartı ile emekli olabilirler.