Gahder ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Gahder ne demek TDK?
  2. Torlamak ne demek?
  3. Toslamak ne demek TDK?
  4. Kapsül anlami nedir?
  5. Kuluçka ne demek kısa?
  6. Holluk mu Folluk mu?
  7. Folluk ne demek 3 sınıf?
  8. Eşelenmek ne demektir?
  9. Eşelenmek ne demek TDK?
  10. Eşelenmek eş anlamlısı nedir?
  11. Eğlenmiş ne demek?
  12. Eyleme Beni ne demek?
  13. Kapsül eş anlamlısı nedir?
  14. Kapsül ne demek 3 sınıf?
  15. Özgür kelimesinin eş anlamlısı nedir Eodev?
  16. Hür kelimesinin eş anlamı nedir?
  17. Hürriyet özgürlük eş anlamlı mıdır?
  18. Hürriyet kelimesinin eş anlamlısı var mıdır?

Gahder ne demek TDK?

sf. Acıması olmayan, başkalarına haksızlık eden, merhametsiz, katı yürekli, insafsız davranan, kıyıcı (I): “Onu sevenler, farkında olmadan acı, insafsız ve gaddar bir sevginin zindanı içinde eziyor, sıkıyor, boğuyorlardı.” -S. Ayverdi.

Torlamak ne demek?

Derleyip toplamak, düzenlemek anlamında derlemek sözcüğüyle birlikte kullanılır. Ağa düşüp kalmak. torlamak, 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, t harfi ile başlar, k harfi ile biter.

Toslamak ne demek TDK?

(-i) 1. Tos vurmak: Koç çocuğu tosladı. 2. (-e) Taşıt ön kısmını bir yere veya bir başka taşıta hafifçe çarpmak. 3. (-e) Önündeki cismi görmeyerek hızla ona çarpmak.

Kapsül anlami nedir?

(Lat. capsula=küçük kutu) Bir organı ya da yapıyı çevreleyen kese biçiminde bir zar. Kemik ve kıkırdak gözelerinin içinde bulundukları boşlukları astarlayan ve göze-arası maddesinden yapılmış olan bir kılıf.

Kuluçka ne demek kısa?

Kuluçka, yavru çıkarmak için yumurtalrın üzerine yatan tavuğa, kuşa denir. Kuluçka ise; yumurtaların ısınıp yavru çıkması için gereken zamana denir.

Holluk mu Folluk mu?

Folluk, tavuğun yumurtladığı yer. holluk, 6 karakter ile yazılır. ... holluk kelimesinin tersten yazılışı kulloh diziliminde gösterilir.

Folluk ne demek 3 sınıf?

Tavukların yumurtlaması amacı ile hazırlanan yere verilen isimdir. Buraya fol adı verilen yumurta konur.

Eşelenmek ne demektir?

1. Hafifçe karılıp karıştırılmak: “Eriğin dibi eşelendi mi?” ♦ dönüşlü f. 2. Bulunduğu yeri kendi kendine eşelemek, eşinmek: “Horoz eşelendi, sonra silkindi.”

Eşelenmek ne demek TDK?

(nsz) 1. Eşeleme işi yapılmak: “Dünyanın sorunları eşelendikçe altından yeni sorunlar çıkıyor.” -S. Birsel. 2. Bulunduğu yeri kendi kendine eşelemek: “İleride, ilkbahar keyfi içinde, dört ayağı havada eşelenen boz merkebi görüyor musunuz?” -N. F.

Eşelenmek eş anlamlısı nedir?

Eşelemek kelimesinin eş anlamlısı nedir 2 adet karşılığı bulunmaktadır. Eşelemek ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Eşelemek sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler kurcalamak ve üstünde durmak sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Eğlenmiş ne demek?

(nsz) 1. Neşeli, hoşça vakit geçirmek: “Masadakiler eğlenirlerken vali dalgınlaşmıştı, pek dinlemiyordu konuşulanları.” -A. Kulin. 2. (-le) Bir kimsenin herhangi bir kusuru veya zayıf noktası ile alay etmek: “Yalnız bunları sordu ve inan ki benimle eğlendi.” -M.

Eyleme Beni ne demek?

Eylemek "yapmak, etmek" anlamında. "Rahmet eğlesin" denirse tam ters mana olur. Eğlemek "oyalamak, alıkoymak" demek. "Geçti dost kervanı eğleme beni" sözünü "eyleme beni" şeklinde yazıp, okuyup, söylüyor ki düşman başına...

Kapsül eş anlamlısı nedir?

Kapsül Eş anlamlılar hap, eşkenar dörtgen, troche, tablet, pelet, bolus, tabloid.

Kapsül ne demek 3 sınıf?

kapsül anlamı is. 1. Şişe kapağı. 2. Ateşli silahlarda horozun veya iğnenin çarpmasıyla ateş alan, bir tür özel barutla dolu, küçük, yuvarlak metal parça. 3.

Özgür kelimesinin eş anlamlısı nedir Eodev?

Doğrulanmış Cevap anlam: Yazılışları ve okunuşları farklı, anlamları aynı olan kelimelerdir. Sorumuza geçelim. “özgürkelimesinin eş anlamlısı “hür”dür.

Hür kelimesinin eş anlamı nedir?

Hür sözcüğünün 3 adet es anlami karşılığı bulunmaktadır. Hür ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Hür sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler bağımsız, özgür ve serbest sözcükleridir.

Hürriyet özgürlük eş anlamlı mıdır?

Özgürlük kelimesi ile eş anlamlı olan kelimeler şu şekildedir; Hürriyet ve erkinlik.

Hürriyet kelimesinin eş anlamlısı var mıdır?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde Hürriyet kelimesinin eş anlamlısı olan sözcüğün “özgürlük” olduğunu açıklamıştır.