Çelik tenceredeki yanmış yağ lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Çelik tenceredeki yanmış yağ lekesi nasıl çıkar?
  2. Ankastre Ocak lekeleri nasıl temizlenir?
  3. Tişörtteki eski yağ lekesi nasıl çıkar?
  4. Renklilerde yağ lekesi nasıl çıkar?
  5. Çaydanlığın dışındaki yağ lekeleri nasıl çıkar?

Çelik tenceredeki yanmış yağ lekesi nasıl çıkar?

Peki, çelik tava ve tenceredeki yağ lekeleri nasıl çıkarılır? Yağ lekesi oluşan tencerenize veya tavanıza su koyun. Ardından 1 su bardağı da sirke ilave edip kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra karbonatla güzelce temizleyice leke ve yanık kalıntılarının kaybolduğunu görebilirsiniz.

Ankastre Ocak lekeleri nasıl temizlenir?

Siyah cam ocak ya da beyaz cama ocaklarınızda yağ lekeleri birikmesi sizi rahatsız ediyorsa bunun için tuz üzerine dökmeniz durumunda geçer. Ayrıca karbonat ve amonyaklı cif sayesinde inatçı lekelerin siyah ocak üzerinden çıkar.

Tişörtteki eski yağ lekesi nasıl çıkar?

Bir miktar karbonatı bir diş fırçasına döküp yağlanan bölgeyi fırçalayın. Daha sonra çamaşır makinesinde yıkayın. Ayrıca, kıyafetinizi yıkamadan önce yağ bulaşan bölgeyi bulaşık deterjanı uygulayın, ardından da çamaşır makinesinde yıkayın. Makineden çıkardığınızda lekenin çıktığını görebilirsiniz.

Renklilerde yağ lekesi nasıl çıkar?

Yemek yağı lekesi (zeytinyağı, tereyağı, sıvı yağlar) için yağ çözücülü bulaşık sabunu veya deterjanı kullanabilirsiniz. Bulaşık deterjanlarının limon gibi özlü olanlarını daha fazla asit içerdikleri için tercih etmeyin. Yeni oluşan yağ lekesinin üzerine kurumadan pudra serpiştirin.

Çaydanlığın dışındaki yağ lekeleri nasıl çıkar?

Limon ve Karbonat Önce temizlikte kullanacağınızın süngerin üzerine karbonat dökün, sonra da üzerine limon sıkın. Karbonat yağ lekesinin kabarmasına neden olacak, limon ise lekenin çözülmesini sağlayacaktır. Bu yöntemle en inatçı yağ lekelerinden bile kurtulabilirsiniz.