AÖF not ortalaması nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. AÖF not ortalaması nasıl hesaplanır?
  2. AÖF dönem sonu notu kaç olmalı?
  3. Kredili sistemde genel not ortalaması nasıl hesaplanır?
  4. Aöf en az kaç kredi alınabilir?
  5. Açık öğretim sınavları kaç puanla geçilir?

AÖF not ortalaması nasıl hesaplanır?

Açıköğretim Sisteminde yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun 0'u, dönem sonu sınav notunun p'i alınarak Başarı Notu hesaplanır. Örneğin, bir dersin ara sınavından 70 ve dönem sonu sınavından 80 aldığınızı varsayalım. Bu durumda, ara sınavdan 21 puan ve dönem sonu sınavından 56 puan almış olacaksınız.

AÖF dönem sonu notu kaç olmalı?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan öğrencilerimizin bir programdan mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.

Kredili sistemde genel not ortalaması nasıl hesaplanır?

Önce dersin kredisiyle harf notunuza karşılık gelen notu çarpıyoruz. Daha sonra kredileri topluyoruz. 10,5+8+8+0+9= 35,5 yapıyor. Daha sonra 35,5'u toplam kredi sayısına bölüyoruz. 35,5/17= 2,08 ortalamanız oluyor.

Aöf en az kaç kredi alınabilir?

MADDE 18 – (1) Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp tüm derslerini başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ harf notu olmayan, GNO'su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye Diploma (karekodlu) ve Diploma Eki (Diploma ...

Açık öğretim sınavları kaç puanla geçilir?

Ortalamanız 50 veya 50′nin üstündeyse (CC) o dersten geçersiniz. Altındaysa yani harf notunuz şunlardan biriyse: CD, DC, DD dönem içi (diğer derslerin) genel not ortalamanıza bakılır. Not ortalamanız 2.00′ın üzerindeyse bu derslerden geçmiş sayılırsınız.